ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jandarmeria Română a început deja sărbătorirea Centenarului Marii Uniri. Jandarmii montani au escaladat marți munții Bucegi, pentru a arbora pe Vârful Omu steagul României.

Zece jandarmi montani au arborat drapelul României pe Vârful Omu din Munții Bucegi, la 2514 metri altitudine, potrivit Radio România Actualități.
 
Jandarmii au avut de înfruntat zăpada mare de pe traseele montane și temperaturile scăzute. La Vârful Omu, mercurul în termometre a coborât la -11 grade Celsius, iar în unele locuri zăpada măsura peste 1,5 metri. Acțiunea a fost una de succes, pentru că steagul României a fost arborat pe Vârful Omu.

Pentru a marca Centenarul Marii Uniri și cele mai importante momente istorice ale Primului Război Mondial, jandarmii montani intenționează să escaladeze 14 munți din România și din străinătate, iar evenimentul de azi este primul din cadrul proiectului "O echipă, Un steag. Un ideal".