ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Japonia a suspendat utilizarea a aproximativ 1,63 milioane de doze de „vaccinuri” Covid produse de ModeRNA pe motiv că acestea ar fi fost contaminate, informează Antena3.

Ministerul nipon al Sănătății a anunțat că „materiale străine” au fost găsite în unele doze dintr-un lot de aproximativ 560.000 de flacoane (5.600.000 de doze). 

Takeda Pharmaceutical, care vinde și distribuie „vaccinul” Covid bazat pe ARN mesager în Japonia, a declarat că ModeRNA a pus 3 loturi în așteptare „din precauție”.

Nu există încă date despre ce tip de „materiale străine” au fost găsite în dozele de „vaccin” Covid, însă Takeda le-a descris ca pe niște particule asupra cărora s-au făcut teste de urgență. 

Rapoarte de contaminare au venit și din alte 7 centre, cu 39 de flacoane (390 de doze) despre care s-a constatat că au fost afectate. 

Ministerul Sănătății din Japonia a publicat numerele loturilor, astfel încât persoanele vaccinate să poată verifica dacă dozele cu care au fost injectate erau sau nu contaminate, scrie publicația Japan Times, citată de BBC. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews