ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


JE SUIS NADĂȘ! Sub acest slogan devenit celebru după atacurile de la Charlie Hebdo, din Franța, un cunoscut sportiv român lansează un apel pentru ajutorarea localnicilor din Nadăș, satul retrocedat cu totul unei singure persoane, pe baza unor acte false. Daniel Ghiță, cel mai cunoscut luptător de K1 din România, se alătură cetățenilor satului Nadăș, județul Arad, cerându-i președintelui Iohannis să fie solidar, nu doar cu străinii, ci și cu oamenii acestui sat. 

În mesajul postat pe Facebook, Daniel Ghiță lansează campania „EU SUNT NADĂȘ! JE SUIS NADĂȘ!", menită să îi sensibilizeze pe românii care, în ianuarie, postau pe rețelele de socializare sloganul "Je suis Charlie", în semn de solidaritate cu victimele atacului de la sediul revistei satirice Charlie Hebdo. Dar care uită să fie solidari cu românii. Cu oamenii satului Nădaș, retrocedat cu totul, amenințat zilnic de executarea silită.

Redăm mai jos mesajul postat de Daniel Ghiță:

"Sunt în Nadăș și am rămas uimit de ceea ce vad, aud aici! Corupție la nivel inalt.

S-au retrocedat cu acte false 8742 de hecare teren și pădure, unei doamne Colțeu.Valoarea notată în cartea funciară a fost de 12 Ron! 8742 hectare, intabulați cu valoare de 12 Ron!?? Incredibil. Țăranii nu au voie să-și culeagă roadele, să intre pe propriile terenuri, pe care le au de zeci de ani! Riscă să fie evacuați din propriile case… Acești oameni luptă pentru dreptate! Haideți să luptăm cu ei!

Domnule Președinte Iohannis, mergeți în Europa, sunteți solidari cu toate țările, problemele, dar de ce nu sunteți solidari cu oamenii din țara noastră? Cu acești țărani amărâți, care peste noapte au pierdut tot ce au avut. Luptă singuri și au ajuns să- și vândă vacile, tot ce dețin, doar sa-și facă dreptate! Familia Rad Nicolae m-a cazat la ea în casa. Am rămas umit de ospitalitatea acestor oameni. Au vândut tot, să poată să meargă în proces să facă dreptate..

Oamenii s-au îndatorat. Escrocii tergiversează procesele pentru că știu că oamenii nu au bani. Avocata Coroiu Vasilica îi reprezintă gratis. Dar au nevoie și de ajutorul nostru. Orice ajutor financiar este binevenit.

Haideți să fim noi solidari, să ajutăm acești oameni.

De ce suntem solidari ” je suis Paris” și nu suntem solidari față de țăranii noștri?

Încep campania: Je suis Nadaș! Poate așa vine și Președintele nostru la ei. Nu este covor roșu, e drum forestier, dar va așteaptă oameni buni, cu suflet, care sunt disperați de nedreptatea și corupția din țara noastră.

Va rog, dați share, donați, fiecare cât poate, să achităm datoriile făcute de acești oameni, doar să-și facă singuri dreptate…

Puteți contacta direct familia Rad 0257/ 7372493, 0720/768801, 0745/598483

Noi suntem speranța lor. Dacă vrei să faci ceva, fă ceva!

Ignoranța și corupția ucid!”, scrie Daniel Ghiță pe pagina sa de facebook.