ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Dacă Trump nu ar fi candidat, nu sunt sigur că aș candida", a declarat marți, 5 decembrie, președintele SUA, Joe Biden, care va candida pentru un al doilea mandat la alegerile prezidențiale din 2024, notează Le Figaro.
 
"Dar nu putem să-l lăsăm să câștige", a adăugat democratul în vârstă de 81 de ani în timpul unei întâlniri cu donatori democrați în apropiere de Boston (nord-est), referindu-se la fostul președinte, care este în prezent favorit cert în alegerile primare republicane.

"Trump nici măcar nu se mai ascunde. El ne spune ce va face", a declarat Joe Biden, adăugând în legătură cu alegerile: "El pleacă și eu trebuie să plec". Dacă rivalul său s-ar retrage, ar face și el același lucru? "Nu, nu în acest moment", a răspuns Biden.

Joe Biden, a cărui campanie are dificultăți în a se lansa, susține de mult timp că este cel mai bine plasat pentru a-l învinge din nou pe Donald Trump. Democratul, a cărui vârstă îi îngrijorează pe alegători și care are dificultăți în a-și vinde bilanțul economic, repetă în mod regulat că democrația însăși este în joc în această nouă confruntare cu fostul om de afaceri. În pofida impopularității sale, și în absența unei surprize majore sau a unei probleme grave de sănătate care să îl oblige să se retragă, președintele american este aproape sigur că va câștiga nominalizarea partidului său pentru alegerile din noiembrie 2024.