ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Biden a făcut o declarație controversată în timpul unui eveniment organizat luni cu ocazia Lunii Istoriei Negre spunând că, deși este „băiat alb", nu este „prost", potrivit FoxNews.

La o recepție la Casa Albă, Biden a părut să-l lovească pe guvernatorul Ron DeSantis, republican din Florida, când a declarat: „Este important să spunem de la Casa Albă pentru ca întreaga țară să audă: Istoria contează. Istoria contează și istoria negrilor contează. Nu putem alege să învățăm doar ceea ce vrem să știm. Învățăm ceea ce ar trebui să știm. Trebuie să învățăm totul, binele, răul, adevărul și cine suntem ca națiune". Dar o altă declarație de la eveniment a fost cea care a devenit virală:

„Poate că sunt un băiat alb, dar nu sunt prost", a spus Biden, în timp ce mulțimea râdea. „Știu unde este puterea. Credeți că glumesc?” Greg Price, strategul digital senior al X Strategies LLC, a postat pe Twitter un clip de la eveniment, apoi a scris: „FACT CHECK: Joe Biden este atât alb, cât și prost".
 
 
Steve Guest, consilier special pentru comunicare al senatorului Ted Cruz, republican din Texas, a răspuns cu un clip al unei declarații anterioare controversate din punct de vedere rasial făcută de Biden: „FLASHBACK- Biden: „Dacă ai o problemă în a-ți da seama dacă ești pentru mine sau pentru Trump, atunci nu ești negru"."
 
Fostul candidat la Congres, Bernard Claston, a scris: „El spune că albii sunt singurii care pot fi rasiști. Aceasta este definiția marxistă a rasismului prejudecată +putere. Așa cum ei cred că albul este motivul rasismului": „ȘOCANT: Președintele Biden îi numește proști pe albi în timpul celebrării lunii istoriei negrilor, spre bucuria publicului. El a spus: „Poate că sunt alb, dar nu sunt prost"", a scris contul său de Twitter, Amuse.

Jurnalistul Andy Ngo a scris: „Președintele Biden face un comentariu rasial denigrator la recepția organizată la Casa Albă cu ocazia Lunii Istoriei Negrilor. El spune că, deși este alb, nu este prost. Publicul izbucnește în râs".
 
 
 „[Ura de sine se află în centrul identității albilor democrați", i-a scris lui Ngo Jeremy Carl, cercetător senior la Claremont Institute.

„Pentru că băieții albi sunt proști? Ce idiot", a scris prezentatorul de talk-show Gerry Callahan. Acest lucru s-a întâmplat la mai puțin de două săptămâni după ce Biden a avut probleme pentru că s-a referit la primul guvernator de culoare din Maryland, Wes Moore, ca fiind „băiat".