ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Johnson & Johnson a anunțat miercuri că intenționează să plătească 6,5 miliarde de dolari pe o perioadă de 25 de ani pentru a soluționa aproape toate miile de procese din SUA în care se susține că produsele sale pe bază pudră de talc au provocat cancer ovarian, în așteptarea aprobării reclamanților, scrie CNBC.

Aceste cazuri au cauzat timp de decenii probleme financiare și de relații publice pentru J&J, care susține că pudra pentru copii și alte produse din talc, acum scoase din uz, sunt sigure pentru consumatori. Aproximativ 99% dintre procesele legate de talc intentate împotriva J&J și a filialelor sale sunt legate de cancerul ovarian. 

Compania a înregistrat o taxă de aproximativ 2,7 miliarde de dolari în primul trimestru pentru a crește rezerva sa pentru reclamațiile legate de talc la aproximativ 11 miliarde de dolari.

Acordul, în așteptarea aprobării de către reclamanți, ar permite J&J să rezolve procesele prin intermediul unei a treia declarații de faliment a unei filiale, LTL Management. Instanțele au respins cele două încercări anterioare ale J&J de a soluționa procesele prin intermediul falimentului acestei filiale, care a fost creată pentru a absorbi obligațiile companiei în materie de talc.

J&J va începe o perioadă de votare de trei luni pentru reclamanți, în speranța de a atinge un prag de sprijin de 75%, necesar pentru o soluționare a falimentului care ar pune capăt în totalitate litigiilor și ar preveni viitoarele procese. Reclamanții nu au avut posibilitatea de a vota în cazurile anterioare de faliment ale LTL Management, au declarat miercuri directorii J&J în cadrul unei convorbiri cu investitorii.

J&J are "sprijinul semnificativ al majorității covârșitoare a reclamanților", pe baza discuțiilor cu avocații sau reprezentanții acestora, au adăugat directorii.