ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Johnson & Johnson a pierdut procesul cu o femeie care s-a îmbolnăvit din cauza unui produs al companiei, iar cum trebuie s-o despăgubească cu o sumă uriașă, informează Evenimentul Zilei.

Compania s-a confruntat cu nenumărate procese în ultimii ani. Acest produs conține azbest, un cancerigen cunoscut, despre care Johnson & Johnson a spus că s-a dovedit în timp că este falsă acuzația.

Johnson & Johnson, despăgubiri de milioane de dolari unei femei

Compania trebuie să plătească 260 de milioane de dolari unei femei din Oregon care a declarat că a suferit de mezoteliom, un cancer mortal legat de expunerea la azbest, în urma inhalării pudrei de talc a companiei, potrivit constatărilor unui juriu din Oregon.

Verdictul de la Tribunalul Districtul 4 din Portland vine în timp ce compania continuă să urmărească o soluționare propusă, de 6,48 miliarde de dolari, pentru majoritatea proceselor legate de talc deschise împotriva sa, printr-un faliment pregătit.

Suma stabilită de juriu include daune compensatorii de 60 de milioane de dolari și daune punitive 200 de milioane de dolari, despăgubirile fiind atât pentru reclamantă, cât și pentru soțul ei.