ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă zi națională de greve și manifestații este organizată în această joi în toată Franța. Confruntate cu un guvern inflexibil, sindicatele intenționează să-și arate determinarea. În domeniul transporturilor, se așteaptă perturbări puternice pe calea ferată, anunță EuroNews. 

RATP a avertizat, de asemenea, că aproape toate liniile de metrou din Paris vor fi afectate de grevă. Doar liniile automatizate (1 și 14), precum și linia 4, parțial automatizată, vor funcționa aproape normal.

„Joia neagră" în transporturi

Sindicatele fac apel la o mobilizare masivă în stradă. Poliția preconizează „între 600 și 800.000 de persoane în aproximativ 320 de acțiuni", dintre care 40-70.000 la Paris. În capitala franceză, procesiunea va porni la ora 14.00 din Place de la Bastille, îndreptându-se spre Place de l'Opéra. La Paris sunt așteptate aproximativ 500 de veste galbene și 500 de manifestări radicale, iar „în provincie, în peste o duzină de orașe vor avea loc manifestații, încurajate de climatul de violență din ultimele zile.”

„Sfidarea" și „refuzul" șefului statului

Sindicatele au denunțat la unison „disprețul" și „refuzul" șefului statului, care este așteptat joi după-amiază devreme la Bruxelles pentru un Consiliu European.

Politicienii de stânga s-au făcut ecoul sindicatelor, liderul Insoumis, Jean-Luc Mélenchon, denunțând disprețul lui Emmanuel Macron și făcând apel la francezi să „iasă în stradă cu milioanele".