ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joop Visscher a venit în România de patru ori, din 2016 până în prezent. Autoritățile române au confirmat că el este pedofilul olandez care a ucis-o pe Mihaela Adriana Fieraru, în vârstă de 11 de ani, după ce a luat-o cu mașina pe când se întorcea de la școală, informează Capital.ro

Primele detalii transmise de mass media au fost eronate, indicându-l pe jurnalistul Johannes Visscher ca posibil asasin. Însă acesta nu a avut nicio tangență cu crima din România.

Jurnaliștii de la Capital.ro au verificat toate rețelele de social media pentru a afla indicii relevante despre viața adevăratului ucigaș. Joop Visscher era căsătorit și avea o fetiță mulatră, pe nume Joanne, cu care a postat zeci de fotografii pe Flickr, încă de când aceasta nu era decât un bebeluș.

Pe profilul lui de Linkedin este specificat că Joop Visscher a studiat Istorie, Biologie și Economie între anii 1990 -1992, iar în perioada 2001-2002, Psihologie la Universitatea Open, unde cursurile erau mai mult online.

Ca activitate profesională, olandezul profesa în IT, având aproximativ 15 tipuri de certificate în domeniu, o parte dintre ele fiind de Microsoft.

În prezent, Joop Visscher lucra în Amsterdam la UWV (Agenția de Asigurări a Angajatilor), care este o autoritate administrativă autonomă, aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Sociale și Ocupării Forței de Muncă. Pedofilul era angajat ca „Solutions Architect”, după ce în trecut ocupase funcția de „Senior Sharepoint Developer” în cadrul aceleiași instituții.

În ianurie 2018, olandezul își înființase propria firmă, De Cloudspecialisten, care îi ajuta pe clienți cu prelucrarea digitală în cloud, utilizând Office365, Microsoft Azure și .Net.

Joop Visscher era un specialist în IT și a lăsat multe urme pe Internet, întrucât avea conturi peste tot. Însă niciunul dintre acestea nu dă de bănuit asupra profilului său deviant. Pedofilul avea peste  500 de prieteni pe Linkedin, fiind apreciat pentru abilitățile sale profesionale. El vorbea mai multe limbi străine: engleză, franceză și papiamento (limbă creolă vest-iberică vorbită în Indiile de Vest Olandeze -n.r.).