Joop Visscher a venit în România de patru ori, din 2016 până în prezent. Autoritățile române au confirmat că el este pedofilul olandez care a ucis-o pe Mihaela Adriana Fieraru, în vârstă de 11 de ani, după ce a luat-o cu mașina pe când se întorcea de la școală, informează Capital.ro

Primele detalii transmise de mass media au fost eronate, indicându-l pe jurnalistul Johannes Visscher ca posibil asasin. Însă acesta nu a avut nicio tangență cu crima din România.

Jurnaliștii de la Capital.ro au verificat toate rețelele de social media pentru a afla indicii relevante despre viața adevăratului ucigaș. Joop Visscher era căsătorit și avea o fetiță mulatră, pe nume Joanne, cu care a postat zeci de fotografii pe Flickr, încă de când aceasta nu era decât un bebeluș.

Pe profilul lui de Linkedin este specificat că Joop Visscher a studiat Istorie, Biologie și Economie între anii 1990 -1992, iar în perioada 2001-2002, Psihologie la Universitatea Open, unde cursurile erau mai mult online.

Ca activitate profesională, olandezul profesa în IT, având aproximativ 15 tipuri de certificate în domeniu, o parte dintre ele fiind de Microsoft.

În prezent, Joop Visscher lucra în Amsterdam la UWV (Agenția de Asigurări a Angajatilor), care este o autoritate administrativă autonomă, aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Sociale și Ocupării Forței de Muncă. Pedofilul era angajat ca „Solutions Architect”, după ce în trecut ocupase funcția de „Senior Sharepoint Developer” în cadrul aceleiași instituții.

În ianurie 2018, olandezul își înființase propria firmă, De Cloudspecialisten, care îi ajuta pe clienți cu prelucrarea digitală în cloud, utilizând Office365, Microsoft Azure și .Net.

Joop Visscher era un specialist în IT și a lăsat multe urme pe Internet, întrucât avea conturi peste tot. Însă niciunul dintre acestea nu dă de bănuit asupra profilului său deviant. Pedofilul avea peste  500 de prieteni pe Linkedin, fiind apreciat pentru abilitățile sale profesionale. El vorbea mai multe limbi străine: engleză, franceză și papiamento (limbă creolă vest-iberică vorbită în Indiile de Vest Olandeze -n.r.). 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews