ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jucătorul din liga profesionistă americană de baschet Brandon Goodwin, fost coordonator de joc la Atlanta Hawks, s-a retras sezonul trecut din cauza cheagurilor de sânge provocate de vaccin. Goodwin s-a plâns că oficialii echipei l-au sunat când era în spital și i-au cerut să nu facă public diagnosticul.

Pe fondul conflictului dintre National Basket Association (NBA) și jucătorul Kyrie Irving – căruia i s-a interzis să joace sau să se antreneze cu echipa sa, Brooklin Nets, până nu se vaccinează – un alt jucător trage un semnal de alarmă în legătură cu vaccinarea anti-COVID, scrie The Defender.

Brandon Goodwin, fost coordonator de joc la Atlanta Hawks, care a semnat săptămâna trecută un nou contract cu New York Knicks, a fost nevoit să se retragă în luna mai până la finele sezonului pentru ceea ce a fost descris inițial drept o „afecțiune respiratorie minoră”.

„Coordonatorul de joc de la Atlanta Hawks, Brandon Goodwin, va lipsi de la jocurile din play-off-ul NBA după ce a fost diagnosticat cu o afecțiune respiratorie”, scria Associated Press pe 18 mai.

„Deși clubul a descris afecțiunea drept minoră, aceasta va necesita tratament și îl va ține pe Goodwin pe tușă pentru restul sezonului.”

Nu s-a mai aflat nimic despre starea jucătorului până la începutul lui octombrie, când Goodwin a dezvăluit într-o postare video pe Twitch că „afecțiunea minoră” erau în realitate cheaguri de sânge apărute după vaccinare.

Goodwin a afirmat:

„M-am îmbolnăvit și apoi nu mi-am mai revenit. Aveam dureri de spate. Eram super-obosit în timpul meciurilor, ca atunci când am jucat cu Philly (Philadelphia 76ers) două meciuri unul după altul (28 și 30 aprilie). Bro, eram atât de frânt că nu puteam să alerg pe toată lungimea terenului. Apoi am ajuns acasă și spatele a început să mă doară rău de tot. Așa că am fost nevoit să merg la doctor, care mi-a găsit cheaguri de sânge.”

Goodwin a mai spus că simptomele „s-au produs toate în interval de o lună” după ce s-a vaccinat.

„Până atunci eram bine, până când am făcut primul vaccin”, a spus Goodwin. „Eram bine. Sunt tipi care îți spun că nu e vaccinul, dar de unde știu ei? Nu știu. Da, vaccinul mi-a pus capăt sezonului, mie în sută.”

Goodwin nu a arătat ranchiună față de fostul său club, Hawks, ci doar uimirea despre modul în care oficialii clubului s-au comportat în timp ce era internat în spital.

„Nu am nimic cu Hawks, dar m-au sunat a doua zi, când eram la spital și mi-au spus «Vom anunța presa că sezonul tău s-a încheiat»”, a afirmat jucătorul.

Goodwin a precizat că clubul i-a cerut să păstreze tăcerea în legătură cu boala sa, ceea ce explică de ce publicul află abia acum că „afecțiunea minoră” erau de fapt cheaguri de sânge.

„Mi-au zis, cică, nu spune nimic despre asta. Nu spune la nimeni. Bro, am rămas...”

Goodwin a declarat că a dorit să vorbească, pentru a putea juca din nou, deoarece s-a pus pe picioare după primul episod cu probleme respiratorii, deși lua anticoagulante.

Jucătorul a declarat însă că medicul echipei i-a cerut „să nu mai joace baschet până în vară”.
Goodwin nu a spus ce vaccin i-a fost făcut, însă cheagurile de sânge au fost raportate în urma vaccinării cu trei dintre produsele experimentale autorizate în Statele Unite: Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson.

Potrivit datelor din sistemul american de raportare a efectelor adverse ale vaccinării (VAERS), în Statele Unite s-au înregistrat 10.131 de raportări de cazuri de tulburări de coagulare sanguină după vaccinarea anti-COVID, între 14 decembrie 2020 și 8 octombrie 2021 – 4.407 după vaccinarea cu Pfizer, 3.654 cu Moderna și 2.018 cu Johnson & Johnson.