ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numărul unu mondial în tenisul masculin Novak Djokovic și toți ceilalți jucători vor trebui să fie vaccinați împotriva COVID-19 pentru a juca la Australian Open în ianuarie anul viitor, a anunțat sâmbătă Craig Tiley, directorul turneului, potrivit Daily Mail.


Djokovic a refuzat să spună dacă este vaccinat sau nu și a declarat că va aștepta până când Tennis Australia va publica protocoalele sanitare înainte de a lua o decizie în privința participării la evenimentul din Melbourne Park.
 
Tiley le-a spus reporterilor la lansarea turneului: „Există o mulțime de speculații despre vaccinare și, ca să fie foarte clar, când premierul (de stat) a anunțat că toată lumea de pe teren... va trebui să fie vaccinată... i-am făcut acest lucru cunoscut grupului de jucători”.
 
„Ne-am bucura să îl avem pe Novak aici, el știe că va trebui să se vaccineze pentru a juca aici”.
 
Anunțul pune capăt definitiv unor luni de negocieri între Tennis Australia și guvernul statului Victoria, care a insistat pe tot parcursul negocierilor că toți cei prezenți la Melbourne Park trebuie să fie vaccinați.

Premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a ținut să precizeze că nu se vor solicita scutiri pentru jucătorii nevaccinați.
 
Djokovic împarte recordul de 20 de titluri la simplu masculin în turnee Grand Slam cu Rafael Nadal și Roger Federer și ar fi putut să rupă această egalitate câștigând al zecelea titlu la Australian Open în ianuarie.
 
Nadal a confirmat că va juca la Melbourne Park în ianuarie, dar Federer, care, la fel ca spaniolul, este și el complet vaccinat, va lipsi de la turneu deoarece se recuperează după o altă operație la genunchi.
 
Djokovic a insistat în repetate rânduri că nu va fi obligat să se vaccineze și a subliniat libertatea sa individuală de alegere.

Luna trecută, jucătorul de 34 de ani a declarat că nu este sigur dacă își va apăra titlul în Australia, „lucrurile fiind așa cum sunt”.
 
El le-a spus reporterilor de la Torino, la ATP Tour Finals: „Libertatea de alegere este esențială pentru toată lumea, fie că este vorba despre mine sau despre altcineva.”
 
„Nu prea contează dacă este vorba de vaccinare sau de orice altceva în viață. Ar trebui să ai libertatea de a alege, de a decide ce vrei să faci. În acest caz particular, ce vrei să introduci în corpul tău”.

„Am fost întotdeauna un susținător al acestui principiu și al libertății de alegere și voi susține în continuare acest lucru, deoarece libertatea este esențială pentru o viață fericită și prosperă”.