ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Managerul clubului Bayern München, Julian Nagelsmann, a anunțat că Alphonso Davies va fi indisponibil în următoarele săptămâni din cauza unei probleme cardiace, informează publicația Mirror.

Canadianul, în vârstă de 24 de ani, pare să aibă o inflamație a mușchiului cardiac, cunoscută sub numele de miocardită.

Potrivit declarației lui Nagelsmann făcute vineri dimineață, afecțiunea cardiacă a fotbalistului a fost descoperită la un control de rutină la care sunt supuși toți jucătorii care au fost infectați cu SARS-CoV-2. Acesta a mai precizat:

„El a întrerupt deocamdată antrenamentele, astfel că nu va fi disponibil pentru noi în următoarele săptămâni. Această miocardită nu este una foarte dramatică, conform ecografiei, ci mai mult semnele unei inflamații. Cu toate acestea, trebuie să se vindece, iar asta va dura, fără îndoială, ceva timp.”
 
Fundașul stânga Alphonso Davies devine al doilea jucător de la Bayern München din ultimele 12 luni care se confruntă cu o problemă cardiacă, după ce atacantul Kingsley Coman a suferit o intervenție chirurgicală în luna septembrie. 
 
Davies este, de asemenea, unul dintre cei 9 jucători ai echipei care au făcut COVID-19, el fiind depistat pozitiv la începutul lunii ianuarie.
 
Într-un articol publicat la sfârșitul lunii noiembrie de publicația Bayern Strikes, în care se prezenta situația vaccinării Covid în cadrul Bayern München, se menționa că toți jucătorii echipei erau la acea dată vaccinați, cu excepția următorilor cinci: Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala, Mickael Cuisance și Eric Maxim Choupo-Moting, deși, conform publicației Kicker, Musiala și Gnabry ar fi acceptat în cele din urmă să se vaccineze (cu o doză, până la data publicării acelui articol). După cum se observă, Alphonso Davis nu se numără printre cei nevaccinați.
 
În plus, tot site-ul Bayern Strikes scria că jucătorii nevaccinați nu sunt plătiți în cazul în care trebuie să stea în carantină. Această informație a fost prezentată și de Sky Sports News.

ActiveNews a relatat despre numeroase cazuri de sportivi care au dezvoltat probleme cardiace ca reacție adversă la vaccinarea Covid. Unii dintre ei au și murit: