ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătoarea Dana Gîrbovan a oferit o serie  de precizări referitoare la acuzele lansate de una dintre taberele de magistratură, care, după încercarea premierului Dăncilă de a o numi ministru al Justiției, a fost acuzată de partizanat politic.

Într-un interviu pentru Libertatea, ea a vorbit și despre refuzul președintelui de a o numi în fruntea Justiției. În opinia sa, semnalul dat de președinte „este de continuare pe același drum perdant pentru democrație, în care justiția este folosită ca armă în bătăliile politice.

Gîrbovan a respins și teoria potrivit căreia ar fi  preferată de PSD, explicând că „din păcate, societatea românească este tot mai puțin dispusă să distingă între argumente și persoane.”

„După cum s-a văzut însă, semnalul dat de președinte este de continuare pe același drum perdant pentru democrație, în care justiția este folosită ca armă în bătăliile politice, fiind privită reductiv, politizat și polarizant, în timp ce soluțiile la problemele reale din justiție sunt trecute din nou în așteptare pe termen nelimitat”,  a afirmat ea.

„Nici o acțiune a mea nu mi-a afectat în vreun fel independența. Dimpotrivă, prin tot ce am făcut și fac ca judecător, precum și prin ceea ce îmi propusesem să fac ca ministru al justiției, am urmărit consolidarea independenței judecătorilor și a justiției în ansamblu”, a mai spus Judecătoarea Dana Gîrbovan.