Olimpia Crețeanu, judecătoarea locțiitoare în Biroul Electoral Sector 1, a spus la audierea sa de către Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) pe tema suspiciunilor de fraudare a alegerilor locale, că au fost „doar 2-3 saci legati si sigilati cu stampila sectiei de votat, asa cum prevad dispozitiile legale care reglementeaza acest lucru” si ca personal ar fi procedat la renumărarea buletinelor de vot chiar în aceeași noapte, în prezența membrilor BES 1 și a secției de votare, informează RTV.

În declarația susținută în fața SIIJ, în prezența lui Dan Tudorache și a avocatului acestuia, Mihai Drăgan, Olimpia Crețeanu susține că au fost mai multe nereguli în ceea ce privește sacii cu buletinele de vot, dar și dosarele de la alegeri.
 
„După ce am adunat toate dosarele, am constatat că un număr de aproximativ 30-40 de dosare ale unor secții de votare nu se regăseau. Am dispus din nou căutarea prin sacii cu buletinele de vot, a sacilor cu rechizite în care se aflau și listele permanente. Am mai găsit o parte din sacii cu rechizite și liste electorale, dar nu pe toate. Am repetat această operațiune, ocazie cu care am găsit ștampilele cu mențiunea VOTAT în sacii cu buletinele de vot utilizate, fapt care era contrar dispozițiilor care reglementează predarea și păstrarea buletinelor de vot. Din câte îmi amintesc, am repetat operațiunea de căutare de trei ori și întrucât nici după ultima căutare nu am găsit circa 7 sau 9 dosare cu listele electorale permanente, suplimentare și complementare, ca urmare a acestui fapt l-am chemat pe președintele BES1 și i-am explicat că nu mai am nicio soluție pentru a mai găsi acele liste„, se arată în declarația judecătoarei.

„Având în vedere situația creată în cadrul BES1 (…), personal aș fi procedat la renumărarea buletinelor de vot în aceeași noapte, în prezența membrilor BES 1 și a secției de votare”, a mai spus judecătoarea Olimpia Crețeanu.
 
 
În paralel, anunță RTV, O nouă înregistrare alimentează scandalul despre o posibilă fraudă la alegerile locale. Sunt discuții incendiare despre camerele de supraveghere care nu funcționau și despre sacii cu voturi între procurorul și judecătorul de la Biroul electoral sector 1.  În înregistrare apar judecătorul Olimpia Crețeanu, locțiitorul Biroului Electoral Circumscripție Sector 1, și procurorul Nicolae Sprîncu, președintele Biroului Electoral de Circumscripție.