ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătoarea care a devenit celebră în întreaga țară după ce a retrocedat un întreg sat din județul Arad, Nadăș, unor falși proprietari, a fost pusă în libertate la nici un an de la condamnare.

Potrivit site-ul presslaet.ro, Floriță Boloș, fostă judecătoare la judecătoria orașului arădean Ineu și președinte al acesteia, condamnată definitv în octombrie 2029 la șapte ani de închisoare, a fost eliberată condiționat, printr-o sentință definitivă a Tribunalului Arad.

Floriță Boloș a avut o primă condamnare după ce a luat o mită de 5.000 euro de la anchetatori sub acoperire și a recidivat în 2013, când a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA, în timp ce primea o mită de 12.000 de lei pentru a influența soluțiile date în dosare pe care le judeca.

A fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare în iunie 2016, dar a cerut liberarea condiționată, iar Tribunalul Arad a luat în considerare propunerea comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din Penitenciarul Arad și i-a acceptat cererea, infirmând sentința Judecătoriei Arad.

În același an, Floriță Boloș a fost trimisă în judecată într-un nou dosar, pentru atribuirea a aproximativ 470 de hectare de teren agricol unor falși proprietari și a fost condamnată definitv la patru ani de închisoare de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru abuz în serviciu, fals intelectual, fals material și instigare la fals. Pedepsele din cele două dosare au fost contopite, s-a adăugat un spor de trei ani, iar pedeapsa s-a transformat în șapte ani de închisoare cu executare.

La două săptămâni după pronunțarea celei de-a doua hotărâri judecătorești definitive, ea a cerut Judecătoriei Arad eliberarea condiționată. Instanța de fond i-a respins cererea, dar sentința a fost contestată la Tribunalul Arad, care, după ce a cerut referințe de la penitenciar referitor la comportamentul condamnatei, a admis contestația formulată de aceasta și a dispus punerea ei în libertate condiționată, hotărârea fiind definitivă.