ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gabriela Baltag, judecător CSM, susține, într-o scrisoare adresată românilor de Ziua Unirii Principatelor Române, că George Soroș și Claude Juncker, președintele CE, se văd frecvent, ultima dată unul dintre subiectele principale ale discuției celor fiind tocmai justiția din România.

„Care să fie oare mobilul dezinformărilor care nu mai contenesc, în ultimul timp, în ceea ce privește așteptata reformă a legilor justiției? Ascult, în fiecare zi, cu o nedisimulată uimire, ,,teoriile” și ,,argumentele” care vin să ne zugrăvească ,,răul” ce se va pogorî peste acest popor fiindcă îndrăznește să spere că nu va mai avea niciodată judecători, ,,parteneri de nădejde” ai cuiva, judecători despre care să nu mai poată mărturisi nimeni, nici chiar cel mai important om în stat, că ar fi ,,ai săi”, că în orice sală de judecată egalitatea de șanse între acuzare și apărare va deveni sfântă, precum Biblia, că, într-un viitor nu prea îndepărtat, vor exista toate garanțiile ca independența justiției, la nivel reprezentativ, să fie asigurată numai de aceia care beneficiază pe deplin de prerogativele de independență”, spune magistratul, potrivit QMagazine.
 
„Cine este în zilele acestea la capătul lucrurilor pline de neadevăr, rostite fără nicio rezervă, care împânzesc majoritatea canalelor de comunicare, încercând să îngenuncheze o societate încă visătoare, care îndrăznește să mai creadă că poate să stea la masă cu Marile Puteri, așa cum se întâmpla altădată, în vremurile pentru care termenul ,,democrație” nu era deloc consacrat!?”, continuă magistratul.

„Claude Juncker și George Soros se văd frecvent. În ultimii ani s-au văzut de cel puțin patru ori. Aceasta este întâlnirea din 30 aprilie 2017. Ultima dată s-au văzut cu o lună și jumătate în urmă când unul din subiectele principale ale discuțiilor a fost justiția din România”, susține judecătorul.

Reamintim că întrevederea Juncker-Soros din aprilie 2017 a avut loc la o zi după ce Comisia Europeană anunțase declanșarea procedurii de infringement împotriva Ungariei din cauza unei noi legi care vizează instituțiile de învățământ superior străine. Legea adoptată anul trecut punea în pericol funcționarea Universității Central Europene din Budapesta, înființată în 1991 de miliardarul american George Soros.