ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 15:22 Procesul în care este judecat Liviu Dragnea a fost amânat pentru data de 20 mai.

 
ACTUALIZARE 14:45 Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, în fața judecătorilor de la Instanța supremă, că dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman este unul politic și că timpul va confirma acest lucru, potrivit Agerpres.

„Sunt total nevinovat și vreau să vă asigur, indiferent de ce veți decide, că nu am știut despre cele două că nu merg la serviciu și părerea mea este în continuare că acest dosar e unul politic și că timpul va confirma acest aspect", a spus Dragnea.

El a precizat că nu cunoștea dacă Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica erau membre de partid.

„În timpul campaniilor electorale, eu mergeam în județ. Nu se câștigă din birou. Normal că în perioada campaniilor era treabă multă, dar erau zeci de voluntari. Stoica și Botorogeanu nu știu dacă erau membre de partid. Citind dosarul, eu nu știam rostul lor de acolo sau ce făceau ele acolo. Ca și acum, avem Birou Permanent Național. Sunt cei din birou, iar pe margine sunt zece-douăzeci de tineri. Că ele stăteau și în restul timpului la partid, eu nu știu ce să spun. Practic, participarea la aceste ședințe poate fi pusă pe seama celor aleși. Ei sunt parte din structura partidului. Nu știu de ce cele două femei participau. Speram că erau membri de partid”, a declarat Liviu Dragnea în fața judecătorilor.

 

Știrea inițală 

Președintele PSD, Liviu Dragnea, se află luni în fața Instanței supreme, unde urmează să aibă loc un nou termen în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman. Potrivit primelor informații, avocații vor cere amânarea procesului, informează antena3.


Aproximativ 200 de persoane - protestatari, dar și susținători - l-au așteaptat pe liderul social-democrat.

Un număr impresionat de jandarmi se află la fața locului, pentru a asigura ordinea publică.

În prima instanță Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

La termenul precedent, completul de cinci judecători a cerut avocaților și procurorilor să fie pregătiți cu pledoariile de final.

Există și varianta amânării, în cazul în care avocații cer un răgaz pentru pregătirea concluziilor.

Totodată, o decizie a Curții Constituționale privind completurile specializate care să judece dosarele de corupție, a fost amânată pentru 19 aprilie.