ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cunoscut deja pentru atacurile la adresa familiei tradiționale și ca un susținător al căsătoriilor între persoane de același sex, judecătorul Cristi Dănileț se declară acum deranjat de credinicioșii care „își afișezează credința oriunde și oricând”. Într-un mesaj postat pe Facebook, ocazionat, probabil, de cel mai mare pelerinaj din aceste zile, de la moștele Sfintei Parascheva, judecătorul s-a dezlănțuit împotriva credincioșilor care se închină, fac mătănii sau stau la cozi, la moaștele sfinților.

Dănileț susține că este el însuși credincios, dar îi repudiază „marketing-ul religios”.

„Nu am nimic (rău) cu credincioșii relogioși. Din contra, respect orice religie; inclusiv eu mă consider credincios.
 
Dar mă nemulțumesc cei ce simt nevoia să își afișeze credința oriunde și oricând. Nu cu intenția de a-și manifesta convingerea religioasă, ci de a le-o arăta altora: cât de repede pot face cruce, cât de multe ore pot sta la cozi pentru a intra în locuri sfinte, cât de adânc se pot apleca la pământ, cât de mult se pot târî pe sol.
 
Credința e un aspect care ține de moralitatea omului, de intimitatea legăturii sale cu Divinitatea. Nu cred că e o chestiune care poate fi invocată pentru a-i disprețui pe cei de altă credință sau pe atei. Nici că trebuie să îi fie dat un caracter exhibițonist. E un aspect pe care unii îl măsoară prin numărul de fotografii făcute în biserici și postate pe FB, în loc de cunoștințele despre religie. Adică, cred că 'marketingul' ăsta religios (bocim la înmormântări, bârfim oamenii, ne afișăm problemele public, ne consideram incontinuu un popor damnat, obligăm copiii să meargă la ora de religie) e păgubos și generează un efect de rezervă, de repulsie, chiar de îndepărtare a celorlalți. 
Religia ar trebui să unească, nu să despartă oamenii. Iar smerenia  trebui sa fie altceva decât umilința”, a scris Dănileț pe Facebook.