Judecătorul Cristi Dănileț nu ratează nicio ocazie să atace familia tradițională.  Pe care spune că a analizat-o temeinic în ultima perioadă, pe baza unor studii, dar și din sălile de judecată. Într-un interviu pentru un post local de televiziune, pe tema violenței în familie, judecătorul spune că violența, nu numai fizică, ci și cea psihică, sunt caracteristice poporului român.

„Eu am stat și am tot analizat în ultima vreme ce este familia, ce este „familia tradițională”, sintagmă cu care tot suntem invadați în ultima perioadă. Cum era familia în trecut și cum este acum. Și vă spun drept că am acces la niște studii făcute în ultima vreme cu privire la familia din România, care nu ne fac deloc cinste. Chiar azi am pus mâna pe o lege din 1670 și ceva prin care era autorizat bărbatul să-și pedepsească nevasta în mod violent.  Prin lege se prevedea acest drept al bărbatului. Apoi, am crescut și eu în perioada comunistă, în care educația se făcea cu cureaua, am trecut și eu prin pedepse corporale la școală. Cred că, cu toții ne hrănim din acest univers violent, știm cazuri de acțiuni violente și participăm la acțiuni violente și le luăm ca un fapt normal. Este un fapt normal ca în familie, unul din cei doi  soți să încerce să îl domine pe celălalt, inclusiv prin acțiuni violente. Și nu mă refer  doar la violența fizică, ci și la violența psihică, emoțională, abuzul de acest gen fiind, de fapt, o chestiune caracterizantă pentru poporul român„, a afirmat magistratul în emisiunea realizată de cluj.am.ro.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews