Judecatorul Ionuț Matei pleacă de la ÎCCJ la 49 de ani cu o pensie de 5400 EURO PE LUNĂ, după „reușita” remarcabilă de a-l băga la închisoare pe avocatul Robert Roșu doar pentru că și-a apărat clientul în dosarul Ferma Băneasa

Judecătorul Ionuț Matei, unul dintre cei 3 de la ÎCCJ care l-au condamnat la închisoare pe avocatul Robert Roșu pentru că și-a făcut meseria de avocat apărându-și clientul în dosarul „Ferma Băneasa”, pensionat la cerere în urma protestelor naționale împotriva acestui abuz, va pleca fericit din sistem cu o pensie de 5.400 de euro pe lună, după ce a „paradit” oameni nevinovați.
Șeful „Completului negru al ÎCCJ”, trece în rezervă cu o pensie nesimțit de mare, de 27.300 de lei pe lună. Deosebit de interesant este faptul că Ionuț Matei avea în buzunar decizia de pensionare cu calculul sumei fix cu o lună înainte să soluționeze dosarul „Ferma Băneasa”. Cu toate astea, el a ieșit la pensie doar după ce a rezolvat cazul, informează EVZ.
Potrivit documentelor obținute de Lumea Justiției, pensia judecătorului Ionuț Matei a fost stabilită prin Decizia 225122 emisă în 17 noiembrie 2020 de Casa teritorial/sectorială de pensii Sector 1. La data obținerii deciziei, Ionuț Matei avea vârsta de 49 de ani și 4 luni și o vechime în magistratură de 25 de ani. De asemenea, dosarul de pensionare a fost înregistrat la data de 24 septembrie 2020, iar drepturile privind pensia de 27.300 de lei pe care Ionuț Matei o va încasa au fost stabilite începând cu data de 1 octombrie 2020.
Deși cu o lună înainte de soluționarea dosarului „Ferma Băneasa” avea în buzunar decizia de pensionare, cu tot cu suma astronomică asigurată, fostul șef al Structurii de Securitate a Înaltei Curți de Casație și Justiție a ieșit la pensie doar după ce a „rezolvat” cazul „Ferma Băneasa”, prin decizia dispusă în data de 17 decembrie 2020, și după ce a motivat decizia de condamnare cu o întârziere de circa patru luni, timp pe care avocatul Robert Roșu l-a petrecut în celulă.
Nu se cunosc motivele exacte pentru care judecătorul Ionuț Matei a făcut cerere de pensionare. Putem presupune că dosarul „Ferma Băneasa” și reacțiile stârnite în întreaga breaslă a avocaților au influențat dorința tânărului pensionar să dispară cât mai curând. Dar de ce a mai stat să dea soluția dezastruoasă pentru democrație, înfundând un avocat pentru libertatea de exprimare și cea de exercitare a profesiei? O fi avut orgoliul profesional de a nu-și lăsa „opera” neîncheiată sau, dimpotrivă, un ordin de dus la îndeplinire? Numai el poate răspunde, uitându-se în oglindă.
În urmă cu o săptămână, pe 10 aprilie 2021, Uniunea Națională a Barourilor din România a desființat soluția dată de „Completul negru” de la ÎCCJ – alcătuit din judecătorii Florentina Dragomir, Ionuț Matei și Ioana Ilie –, complet care l-a aruncat în închisoare pe avocatul Robert Roșu doar pentru că acesta îndrăznise să-și exercite conștiincios profesia într-un dosar unde interesele erau altele. De asemenea, după cum am relatat anterior, miercuri 14 aprilie avocați din mai multe orașe ale țării au protestat în miezul zilei împotriva deciziei și motivării date de judecătorul Ionuț Matei, pe care o consideră un precedent periculos pentru viitorul profesiei de avocat.
Susține ActiveNews

Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
la lupta pentru Adevăr!
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pe același subiect
Recomandările noastre

Rafael Udriște: GENERAȚIA SFINTEI CRUCI - Crucea de lemn de la Universitate, purtată pe umeri de la Chișinău la București, este declarația de dragoste pe care generația mea o face, în fiecare zi, României

27 martie: Basarabia „se unește pentru totdeauna cu Mama sa, România”. Aproape toți cei care au votat Unirea au fost apoi vânați de bolșevici și au sfârșit în lagărele sovietice. Ei sunt Martirii Basarabiei, Martirii Unirii. Să nu-i uităm niciodată!
Secțiuni: Eveniment Justiție Armată Servicii
Persoane: Ionuț Matei Robert Roșu
Locații: România
Subiecte: Abuz în serviciu cazul avocatului Robert Roșu Dosarul Ferma Băneasa Pensii speciale Magistrați
Organizații: Casa de avocatură Țuca, Zbârcea și asociații Evenimentul Zilei Înalta Curte de Casație și Justiție Lumea Justiției Uniunea Națională a Barourilor din România
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (2)