ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătorul CCR Marian Enache este noul președinte al CCR, după ce a fost votat în unanimitate. Acesta va avea un mandat de trei ani, pe locul rămas vacant după expirarea mandatului lui Valer Dorneanu. 

Votul a fost secret și a avut loc după ce noii judecători CCR au depus jurmământul în fața președintelui Iohannis.

Noii judecători al Curții Constituționale (CCR) - Mihaela Ciochină, Laura-Iuliana Scântei și Bogdan Licu - au depus jurământul la Palatul Cotroceni, sâmbătă. Mandatul lor este de nouă ani.

"Vă doresc, noilor judecători constituționali, mult succes. Vă felicit și vă doresc să faceți așa cum ați jurat. Este o muncă de mare răspundere și sunt convins că o veți duce cu succes la bun sfârșit. La fel, doresc mult succes judecătorilor constituționali care își continuă mandatul și tuturor împreună vă doresc să vegheați la respectarea Constituției și să fiți un factor de echilibru în societatea din România", a spus Iohannis.

Marian Enache a fost deputat în mai multe legislaturi, pe listele FSN, PDSR și PSD și a fost și ambasador al României în Moldova între 1993 și 1996.