ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătorul arădean, Caius Lăzărescu, în vârstă de 49 de ani, a fost găsit mort în locuința sa. Cauza probabilă a decesului subit o constituie un infarct miocardic sau un atac vascular cerebral (AVC).

Un amic al judecătorului a dat alarma după ce magistratul nu a mai răspuns la telefon nici prietenilor nici rudelor. Ajuns la domiciliul magistratului, amicul său l-a găsit fără suflare și a anunțat organele abilitate, transmite RTV.

Caius Lăzărescu a fost judecător la Secția Penală a Tribunalului Arad, după ce a absolvit Liceul „Elena Ghiba Birta” din Arad și Facultatea de Drept. Judecătorul activa în ultimii ani la Reșița, la Tribunalul Caraș Severin, scrie SpecialArad.

Priveghiul va avea loc în această seară și mâine la Capela din cimitirul ortodox din Aradul Nou, de la 18:00, iar înmormântarea va avea loc miercuri, la ora 14:30, după cum anunță fiica acestuia, Oana Lăzărescu.

Pe 3 septembrie, interpreta de muzică populară Rodica Oleniuc din Bucovina a murit înainte de vreme. „Nu a reușit să facă față unei boli necruțătoare”, a scris publicația Știri din Bucovina.

Tot pe 3 septembrie, Ilie Rostaș, de 38 ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, care locuia pe str. Grigore Ureche, din Suceava, a decedat inexplicabil. Întrucât acesta se simțea rău a fost solicitată o ambulanță pe 2 septembrie, în jurul orei 22,30. După efectuarea manevrelor de resuscitare echipajul medical l-a transportat la Spitalul Județean  Suceava – secția UPU, unde au fost continuate manevrele de resuscitare dar cu toate acestea în jurul orei 01,45 acesta a murit, informează aceeași publicație.

Tot sămbătă, 3 septembrie 2022, a murit brusc și Silviu Bondor, de 68 de ani, unul dintre fruntașii PDL și fost consilier județean în Bacău timp de trei mandate. Decesul neașteptat a survenit sâmbătă dimineață la Spitalul Județean de Urgență din Bacău, unde a fost adus cu ambulanța cu o seară înainte, în urma unor complicații cardiovasculare, relatează Ziarul de Bacău. S-a încercat transportul cu elicopterul la altă unitate spitalicească, însă nu a putut fi mutat de la ATI, starea sa fiind deja foarte grav.

În legislatura 2008-2012, Silviu Bondor a fost vicepreședinte al Consiliului Județean, însă nu și-a dus mandatul la capăt, deoarece a demisionat. Cei care vor să-și ia rămas bun de la Silviu Bondor o pot face a capela Cimitirului Central. Miercuri, ora 11:00, va avea loc slujba de inmormantare, mai informează sursa citată.

La sfârșitul lunii august, un alt interpret din Bucovina a avut probleme de sănătate. Din fericire, a supraviețuit unei crize de inimă. Vasile Goja - Ceterașu a ajuns la urgență cu inima în trepidație după o nuntă la Suceava: „Am crezut că mor! Mi s-a făcut brusc rău, respiram repede și inima bătea să îmi iasă din piept. M-am și speriat, mă ducea și mâna stângă, credeam că am făcut infarct. Aveam puls 180, mi-au zis medicii că sunt și hiperoxigenat. Mi-au băgat ceva pe venă, s-a mai liniștit inima. Dar, clar, trebuie să fac analize suplimentare, mi-au spus că e un episod acut care poate indica ceva grav”, a explicat Vasile Ceterașu, potrivit Fanatik. Ceterașu a fost reținut în spital. „Mi-au recomandat să mă interneze, nu știu exact cât mă țin aici. Vor să fiu supravegheat, să nu îmi revină problemele. E ceva aritmie cardiacă, sper să nu fie mai grav”, a mai precizat artistul, din spital.