ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Județele Covasna, Harghita și Mureș au promovat regiunea prin intermediul unui stand comun, sub brandul „Ținutul Secuiesc”, la cea de-a 42-a ediție a Târgului de turism internațional Utazás de la Budapesta și la Târgul de Turism al României (TTR), organizat la centrul expozițional Romexpo, a anunțat, marți, Consiliul Județean Harghita, conform news.ro.

Județele, Covasna, Harghita și Mureș, au fost reprezentate la cele două evenimente de Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Harghita, respectiv Asociația Visit Mureș.
 
”Cele trei județe din Ținutul Secuiesc sunt participanți permanenți la diferitele târguri și expoziții turistice internaționale care reprezintă o bună oportunitate pentru promovarea regiunii și a valorilor acesteia, precum și pentru dezvoltarea unor relații de colaborare și participarea la reuniuni profesionale”, se arată în comunicat. 

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Grüman Róbert, a subliniat că este important ca turiștii să primească informații de primă mână despre oferta turtistică a județului Covasna. ”Este important ca turiștii să primească informații de primă mână despre oferta turtistică a județului Covasna, prin intermediul unor discuții personale, nu doar prin intermediul unor broșuri sau platforme online. Experiența dovedește că cei interesați de regiune caută cu plăcere standul Ținutului Secuiesc, deschidere care se manifestă atât în creșterea numărului turiștilor interni și externi, cât și a numărului de înnoptări”, a spus Grüman Róbert. El a spus că aplicația mobilă Visit Covasna este descărcată și folosită de tot mai multe persoane interesate să viziteze regiunea. La târgul de turism Romexpo, reprezentanții județului Harghita au promovat, în principal, aplicația pentru telefonul mobil și site-ul Visit Harghita, respectiv programele cu tradiție cum ar fi Festivalul de Muzică Veche de la Miercurea Ciuc sau Olimpiada de la Băile Harghita.