ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fondatorul Wikileaks,Julian Assagne, în vârstă de 50 de ani, ar fi suferit un atac cerebral în timpul unei audieri la Înalta Curte pentru a stabili dacă ar trebui sau nu să fie extrădat în SUA, scrie Evening Standard.

El este deținut la HMP Belmarsh, o închisoare de înaltă securitate pentru bărbați din sud-estul Londrei.

Stella Moris, în vârstă de 38 de ani, care este mama celor doi copii ai săi, a scris pe Twitter: "Julian Assange a suferit un atac cerebral în prima zi a audierii apelului la Înalta Curte, pe 27 octombrie. El trebuie să fie eliberat. Acum".

Într-un interviu acordat publicației Mail On Sunday, ea a declarat: „Se agravează temerile noastre cu privire la capacitatea lui de a supraviețui, cu cât această lungă bătălie juridică durează mai mult”.

"Trebuie să fie rezolvată urgent. Uitați-vă la animalele prinse în cuști într-o grădină zoologică. Le scurtează viața. Asta i se întâmplă lui Julian. Procesele judecătorești interminabile sunt extrem de stresante din punct de vedere mental."

Ea a adăugat: "Cred că acest joc de șah constant, bătălie după bătălie, stresul extrem, este ceea ce a cauzat accidentul vascular cerebral al lui Julian pe 27 octombrie... era într-o stare cu adevărat teribilă. Ochii lui nu mai erau sincronizați, pleoapa dreaptă nu se mai închidea, memoria îi era încețoșată."

Assange este căutat în America pentru o presupusă conspirație în vederea obținerii și dezvăluirii de informații privind apărarea națională, în urma publicării de către WikiLeaks a sute de mii de documente divulgate referitoare la războaiele din Afganistan și Irak.