ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexandra Gorghiu, o cunoscută jurnalistă din presa bănățeană, totodată și scriitoare, a murit sâmbătă la vârsta de numai 56 de ani, după ce în toamna anului trecut a fost diagnosticată cu o boală necruțătoare, potrivit EVZ.ro. Soră a cantautoarei de muzică folk Maria Gheorghiu, Alexandrina-Georgeta era membră a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – Filiala Reșița și a Cenaclului Literar „Semenicul”. A lucrat ca realizatoare de emisiuni la Radio România Reșița - Radio Semenic și redactor la Jurnal de Caraș-Severin (caon.ro). Printre cărțile publicate de ea, se numără „Ochiul de rezervă”, „Dragostea din memoria telefonului”, „MOZART, un vis împlinit. Reporter la Salzburg”, potrivit unei colecții prezentate de iconarul și jurnalistul Matei Schinteie. (articolul continuă dedesubt)
 
 

„Am întâlnit-o pe Alexandra Gorghiu pentru prima dată la Radio Reșița, în urmă cu aproape două decenii. Un om dedicat, organizat, conștiincios, iubitor de frumos, de artă, de poezie și mai ales – de muzică clasică. De altfel, Alexandra era nelipsită de la evenimentele culturale din Reșița, dar și de dincolo de oraș, semnând, pe lângă multe interviuri cu oameni de marcă din domeniu, și cărți de poezie, versuri în care își găsea adesea refugiul.

După ani buni, a plecat de la microfonul pe care l-a prețuit enorm, continuând să lucreze în presa scrisă, de această dată, la Jurnal de Caraș-Severin. În paralel, mai ales în preajma sărbătorilor, Alexandra pregătea aranjamente florale și decorațiuni unicat, pe care le-a prezentat inclusiv în cadrul unei expoziții.

Din păcate, în toamna anului trecut, Alexandra a aflat că suferă de o boală cruntă. În ciuda tratamentelor pe care le-a început la scurt timp, boala s-a dovedit a fi prea puternică pentru un suflet atât de sensibil.

Alexandra Gorghiu ar fi împlinit 57 de ani în luna iunie.

Drum lin și odihnă veșnică!”, a scris jurnalista Ildiko Szendrei, de la expressdebanat.ro
 
Alexandrina-Georgeta va fi înmormântată marți, 19 aprilie, la ora 14:00, la Cimitirul nr. 8 din Reșița. Cei care doresc să o privegheze o pot face încă de luni după-amiază, la capela aceluiași cimitir, după cum a anunțat pe Facebook sora defunctei, cantautoarea de muzică Folk Maria Gheorghiu, cea care s-a luptat pentru sănătatea Alexandrinei până la capăt, internând-o în clinici din București și organizând concerte caritabile pentru a-i asigura sumele de bani necesare tratamentului.
 
Dumnezeu s-o odihnească „aproape de lumină”!