ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Alexandru Căutiș afirmă, într-o postare pe Facebook, că Dan Adamescu a murit pentru că știa prea multe. 

Dan Adamescu a fost omorât. Deși întrunea de prin octombrie cerințele eliberării condiționate, i s-a refuzat acest drept, spune jurnalistul, susținând că omul de afaceri a  vrut să colaboreze cu DNA-ul, dar nu a fost lăsat pentru că ar fi ajuns la un nume important. 


„Nu am fost niciodată angajatul lui Dan Adamescu. L-am stimat pentru că era, în felul lui, un mare român și un om de onoare. Înainte de a fi arestat am avut câteva întâlniri cu el. Dan Adamescu mi-a mărturisit cui a dat șpăgi, mai exact, cui a fost forțat să dea șpăgi. M-am îngrozit. Oameni din toate partidele au venit și l-au șantajat în timp! Și nu numai. A vrut să colaboreze cu DNA-ul și nu i s-a acceptat. Știu și de ce. Ar fi ajuns la un nume important (nu din DNA), nume pe care Adamescu l-a rostit în întâlnirile cu mine", scrie Căutiș. 

Jurnalistul susține că Dan Adamescu nu a murit, ci a fost omorât.

„I s-a permis târziu să facă intervențiile medicale pe care le solicita, iar când starea i s-a agravat... Aici s-a produs cea mai mare mișelie: Dan Adamescu a cerut să moară ținându-și sora de mână. 
I s-a spus că nu i se va permite acest lucru. De ce? Cum să fii atât de ticălos să nu-i respecți unui om o ultimă dorință ca aceasta?   Probabil că cineva s-a temut că Adamescu îi va mărturisi surorii sale acel nume și altele. De acel nume se leagă dezastrul în care țara 
s-a afundat azi. 
Zilele trecute cineva mi-a spus că Dan Adamescu și-a mai revenit. 
I-am spus că vreau să-l întâlnesc și mi s-a răspuns că și el a întrebat de mine, cu speranță și că regretă că nu mi-a ascultat sfatul de a mărturisi tot, inclusiv cum a dat bani acelui nume. Dan Adamescu era fiu de deținut politic și mi-a spus, când era încă liber, că nu i se pare demn ca el să denunțe pe cineva, chiar dacă acel cineva îi vrea moartea. Bănuia de atunci că asta se urmărea”, explică jurnalistul.

„Dan Adamescu întrunea de prin octombrie cerințele eliberării condiționate, dar i s-a refuzat acest drept.  Cineva s-a temut de bolnavul deținut Dan Adamescu, la fel cum acel cineva s-a temut de muribundul Dan Adamescu, pe care l-au lăsat să moară singur, neavând la căpătâi pe sora lui.Dumnezeu să-l ierte pe Dan Adamescu!”, își încheie  Căutiș postarea.