ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Implicarea ”furioasă” a președintelui Iohannis în campania electorală pentru alegerile locale a fost doar o repetiție minuțioasă a ”Operațiunii 7 Decembrie”, când cu orice preț și sub orice justificare, România trebuie închisă până pe 11 ianuarie. Așa susține jurnalistul Cătălin Tache în editorialul din Național, subliniind că circul de la alegerile locale are o miză și mai mare: închiderea țării după alegerile parlamentare din 6 decembrie, asfel încât nimeni să nu mai miște în front. Și pentru ca, în sfârșit, președintele să aibă al său guvern monocolor.


„Desigur, cel mai probabil motivarea se va baza pe pandemia de COVID, oamenii președintelui pregătind deja strategia pentru a nu știu câta ”cocoașa” a nu știu căruia ”val” atunci când dinamica operativă o va impune! Este vorba despre aceiași oameni ai președintelui cărora în ultimele ore li s-a cerut ”un ultim efort” pentru ca ”situații incontrolabile” precum cea de la Biroul Electoral al Sectorului 1 să nu se mai repete și în zilele de după 6 decembrie”, scrie jurnalistul Cătălin Tache.

Potrivit sursei citate,  „rețeaua de vectori cu maxim impact social aservită strategiei prezidențiale a fost activată de urgență, imediat după alegerile locale. Ordinul susurat nervos de la Cotroceni fiind ca pur și simplu țara să fie închisă imediat după alegerile din 6 decembrie, pentru ca nu cumva să mai fie nevoit șeful statului să asiste la ”spectacolul grotesc” cu solicitările de renumărare a voturilor”.

„Nu mai este cadru de nădejde al ”partidului meu” implicat în gestionarea pandemiei care să nu mai aibă altă grijă, la sfârșit de septembrie, decât să avertizeze românii să nu își facă iluzii că vor putea petrece Sărbătorile de Iarnă cât de cât normal. De la ministrul Sănătății până la premierul Ludovic Orban și de la chiar președintele Klaus Iohannis la proaspătul primar al Capitalei, Nicușor Dan, cu toții pregătesc deja ”mental” populația să aibă grijă să nu își programeze cumva niciun fel de vacanță în luna decembrie. Atunci când ar urma ca autoritățile ”să fie obligate” să ia măsuri cu totul speciale de carantinare. Repet, nu în octombrie, nu în noiembrie, ci musai în decembrie”, susține Tache.

Textul integral poate fi citit AICI.