ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Cornel Nistorescu denunță ideea votului electronic, propusă de actualul guvern ca o alternativă la votul clasic în ipoteza revenirii pandemiei la toamnă, întrucât „votul bine securizat” se bazează pe cooptarea STS și SRI în procesul electoral, astfel încât „orice fel de alte alegeri, câtă vreme interferența serviciilor secrete nu este eliminată, nu mai au nici o valoare”, consideră ziaristul într-un editorial publicat de Cotidianul.ro .
 
„Această mămăligă cu voce groasă, împachetată ca premier, are o poftă nebună de putere. Ca și președintele, care l-a plasat ca proptea de siguranță. Acum le-a venit poftă și de alegeri electronice! Oamenii aceștia, bântuiți numai de obsesiile puterii, încearcă toate jongleriile și artificiile prin care să domine România pentru următorii patru ani. Boala anticipatelor tot din contaminarea cu virusul puterii li s-a urcat la cap. Iar dorința lor de a rămâne bătuți în cuie pe cele două scaune vine din faptul că o debarcare prematură i-ar arunca direct în poziția jenantă de șomeri cu nume sonore. Și Iohannis și Orban visează și noaptea alegeri anticipate din care liberalii să iasă cu 70% ca să poată unge Constituția României și s-o dea la pisici și la câini. Cei doi, lipsiți de o minimă experiență managerială, necum de una de politică mai de dai Doamne, nu văd altceva decât alegeri și iar alegeri împreună cu beneficiile care decurg. Nici măturatul României, despre care Klaus Iohannis ar fi trebuit să aibă oarece habar de la Sibiu, nu înregistrează un progres! Și nici viața culturală, după ce-a primit cadoul cu capitala culturală europeană, nu prinde aripi. Să mai vorbim de o redresare a educației! Nici vorbă! Ca fost profesor suplinitor la Agnita și ca inspector șef (unde a fost promovat pe criterii politice și după o diversiune în stilul celei aplicate procurorului general Tiberiu Nițu, dar, în cazul acesta, aplicată inspectorului șef căruia Klaus Iohannis i-a luat locul la inspectorat), ar fi trebuit să miște ceva în Educație și învățământ. Cu-cu! Șapte sau zece pagini, scrise de alții! Atât. Să nu mai vorbim despre experiențele lui Orban, figurant la Primăria Capitalei, ministru de doi lei la Transporturi și sperietoare politică la o firmă de învârteli avocățești!?

Ce să rezulte pentru țară din asemenea biografii șterse, dublate de altele, ceva mai șmecherești? Alegeri și iar alegeri! Anticipate, locale, parlamentare cu participarea diasporei și a morților, cu adolescenți, cu roboți programați de SRI și STS. România poate să se facă și mai mică și mai săracă dacă o conduc ei. Restul nu contează!

Așa se explică de ce, zilele trecute, cântărețul de strană al lui Klaus Iohannis a spus:

„Vom vedea ce se va întâmpla. În mod normal, alegerile parlamentare trebuie organizate în data de 6 decembrie, ca să fie exact. Cam asta e data posibilă. În cazul în care va veni al doilea val în toamnă, ne va găsi mult mai bine pregătiți și eu cred că dacă luăm măsuri corecte, așa cum am luat și în fața primului val, răspândirea virusului nu va fi atât de mare și dacă și adăugăm câteva modalități de vot, votul prin corespondența inclusiv în țară, sau votul electronic bine securizat, putem asigura o prezență la vot semnificativă”, a adăugat mămăliga împachetată ca prim-ministru al țării noastre.

Presupun că o mare parte a populației înțelege ce înseamnă alegeri electronice cu „votul bine securizat” controlat de un STS condus de generali de la Sibiu și cu un SRI condus de Eduard Hellvig? Sigur, liberalii ar câștiga cu 120% pentru o perioadă extinsă la 20 de ani. Adică, un dezastru democratic pe termen lung. Din acest punct de vedere, orice om cu scaun la cap ar trebui să refuze alegerile acestea șmenuite electronic de serviciile secrete. De câțiva ani sunt lipsite de orice credibilitate. Ajunge cum a câștigat Traian Băsescu și referendumul și alegerile în competiție cu Mircea Geoană. Și pute a SRI și alegerea lui Klaus Iohannis, încât orice fel de alte alegeri, câtă vreme interferența serviciilor secrete nu este eliminată, nu mai au nici o valoare. Eu nu cred nici măcar în rezultatul unui vot pentru kilometrul zero sau pentru piatra de la Universitate! România a dobândit abilitatea de a denatura orice rezultat și de a-l băga pe gâtul populației ca victorie a spiritului ei democratic.

Din păcate, Marcel Ciolacu și PSD-ul, Traian Băsescu și fantomaticul său partid, Dan Barna și dreapta lui apucătoare și societatea civilă nu luptă pentru nici o retragere a serviciilor secrete din politică și din alegeri. Parcă ar dormi cu ele în pat. Cu un pic de muștar (adică șantaj sau funcții la schimb), mai că ar înghiți și alegeri parlamentare cu vot electronic favorabil celui mai neputincios guvern din istoria României, comparabil în materie de ridicol doar cu nefericita experiență numită „Guvernul Cioloș”.

Din păcate, nu avem o forță politică descuiată la minte, care să strige: «Oameni buni, evitați alegerile electronice câtă vreme sunt la dispoziția serviciilor secrete!»”, a scris jurnalistul Cornel Nistorescu într-un editorial pentru Cotidianul.

Articolul poate fi citit integral AICI

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews