ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Retragerea emisiunii de timbre dedicate de Romfilatelia aniversării Centenarului Tratatului de la Trianon, document prin care puterile învingătoare din Primul Război Mondial recunoșteau Unirea Ardealului cu Regatul României, precum și contestarea la CCR de președinte a Legii privind Ziua Trianonului și directiva primită de MAE și ICR să sisteze toate festivitățile programate pe 4 Iunie par a fi parte a unui plan comandat de serviciile secrete, este de părere jurnalistul Cornel Nistorescu în editorialul publicat luni în ziarul Cotidianul. El citează în sprijinul afirmației sale un articol mai vechi despre actuala șefă a Romfilatelia, Cristina Popescu, în care se urmăreau activitățile întreprinse de aceasta în serviciul fostei Securități și legăturile sale cu gruparea Maior din SRI.

„În numele unui acut interes public, un grup pestriț de intelectuali români sunt reuniți într-o carte (de care ne vom ocupa mai tîrziu) prefațată de gânditorul George Maior, nimeni altul decît directorul SRI și cel pentru care serviicii și puteri străine trag sforile pentru a-l aduce în fruntea Guvernului României.

Pe cine susține, prefațează și introduce George Maior în volumul Teme Fundamentale pentru România? Pe cine nu gîndiuți și nu visați! Fie directorul SRI nu știe ce face, fie nu citește cărțile prefațate. Să vă dăm un exemplu. În ”Teme Fundamentale pentru România” (Editura Rao, 2014) publică un studiu și Cristina Popescu, nimeni altcineva decît directorul general al Romfilatelia S.A. Ea semnează, în paginile 695-700 să-i zicem (cu îngăduință!), studiul "Religie și laicitate: Adversitate sau Conciliere”….

Înainte de 1990, Cristina Popescu a funcționat ca referent debutant la Întreprinderea de Comerț Exterior "Dunărea”, o anexă specială a Serviciului de Spionaj al Securității, în directa subordine a ministrului de Interne Tudor Postelnicu.

Cu toate calitățile necesare, debutanta lucra pe post de "rândunea”, specializare în arsenalul spionajului introdusă de generalul Pacepa, după modelul K.G.B. În cazul dat al I.C.E. "Dunărea”, "rândunelele” răspundeau de partenerii de afaceri ai societății Dunărea.

Dupa 1990, Cristina Popescu a "lucrat” și pe la cabinetul generalului Traian Ciceo, fiind încadrată în S.R.I., cu grad de ofițer, de către Virgil Magureanu, cunoscut și el ca ”fost” ajuns la Academia de Științe Social-Politice "Ștefan Gheorghiu”, de pe lângă C.C. al P.C.R. și "disident” "pro glasnost” și "pro perestroika”.

Într-o misiune (consumată la Hotelul "Intercontinental”), Cristina Popescu a clacat. Se spune că și-ar fi deconspirat statutul către o țintă, care fiind oarecum din branșă, ar fi raportat că agenta s-a deconspirat. A ieșit mare tăraboi, fiindu-i cerută demiterea. Norocul ei a venit iar de la generalul Ciceo si de la "Don’ Profesor” (numai "Virgil” pentru colaboratorii apropiați). Ei au considerat-o utilă și pe mai departe, transferând-o în nucleul de ofițeri și colaboratori din Centrul de Afaceri Pullman, unde a fost legendată ca director pentru relații publice și publicitate. De pe această platforma, "rândunica” a zburat mai departe, primind însărcinări externe, cu acoperire conferită în numele Ministerului de Externe la Misiunea Permanentă O.N.U. a României de la Geneva.

În anul 2004, Cristina Popescu a fost numită "Șefa timbrelor” odată cu constiturea S.C.Romfilatelia S.A. Strâns legată de lumea structurilor secrete, în luna noiembrie a anului 2013, cu prilejul celei de a opta aniversări a Comunității Naționale de Informații, ea s-a îngrijit de emiterea unei coli filatelice cu dedicație pentru "Oficiul pentru Informatii Integrate”[ staff-ul analitic al C.N.I.], condus de fostul consilier de stat Daniel Moldoveanu, notoriu protector al rețelelor de afaceri din zona gri-neagră a Portului Constanța”, se arăta într-un articol publicat cu 6 ani în urmă de ziarul Cotidianul, referitor la biografia Cristinei Popescu, în prezent director general al Romfilatelia S.A.

Potrivit Evenimentului Istoric, Romfilatelia a anunțat în ultimul moment retragerea unei emisiuni de timbre dedicate Centenarului Tratatului de la Trianon, sărbătorit la 4 iunie 2020. 

„Emisiunea de mărci poștale „Centenarul Tratatului de la Trianon”, programată pentru data de 4 iunie 2020, nu va fi introdusă în circulație. Romfilatelia își rezervă dreptul de a redimensiona programul emisiunilor de mărci poștale, comunicând în timp util orice modificare”, anunța sec, cu o săptămână în urmă, un comnicat al Romfilatelia.

Jurnalistul Cornel Nistorescu e de părere că decizia nu putea fi luată doar de Cristina Popescu. „Analizînd datele situației, este vorba de un ordin dat de la nivel înalt, nu de o inițiativă stupidă a unui director de la Romfilatelia”, atrage atenția ziaristul.

„Pentru colecționari, analiști și cititori pasionați de culisele actualității, trebuie să mai precizăm că la fiecare eveniment politic, la fiecare vizită de stat sau la marcarea unor evenimente cu cîntec și dichis, Romfilatelia scoate cîte o ediție de timbre și organizează cîte un eveniment. Numai un naiv poate crede că instituția și directoarea ei sunt străine de comenzile de sus. De la Cotroceni sau de la SRI?

Sigur, trebuie să existe o legătură între contestarea de către președintele Klaus Iohannis a Legii privind Aniversarea Tratatului de la Trianon și retragerea emisiunii de mărci poștale intitulată ”Centenarul Tratatului de la Trianon”.

Începem să ne lămurim! Argumentele bîlbîite ale contestației trimise de președintele Iohannis la CCR (redactată cu siguranță de biata sa echipă) nu izbutesc să acopere sărăcia într-ale gîndirii. Nu de logică și argumente duce lipsă Legea adoptată în Parlament și contestată de președintele Iohannis. Altele sunt rațiunile pentru care și Ministerul Afacerilor Externe a ignorat marcarea evenimentului în străinătate și Romfilatelia a distrus ediția aniverară. Iar președintele, fără să știe ce face, a contestat la CCR!? Cineva a dat un ordin categoric. A venit din străinătate? Este rezultatul gîndirii generalilor din SRI? Sau președintele României a primit alte recomandări și indicații (copleșitoare pentru umerii săi încovoiați sau pentru gîndirea sa neromânească) și a transmis mai departe sarcina pe filiera serviciilor noastre secrete?

Anularea Aniversării Centenarului Tratatului de la Trianon a fost ordin pe unitate. Punct! Peste ani, cînd se vor deschide arhivele secrete, urmașii noștri vor afla de unde și în ce context s-a dat această comandă urîtă și, cu siguranță, antiromânească”, a concluzionat jurnalistul Cornel Nistorescu.

Citiți integral editorialul semnat de acesta în ziarul Cotidianul. https://www.cotidianul.ro/sri-controleaza-si-istoria-si-timbrele/