ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Dan Andronic, directorul Trustului de Presă EVZ, a participat miercuri, 27 iulie 2022, de Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, la hramul Mănăstirii Oașa, aflată pe un vârf de munte în localitatea Sugag, județul Alba (foto).

Astăzi acesta a scris pe contul său personal de Facebook despre cum a fost martorul unei minuni:

„Ieri, la slujba de hram a Mănăstirii Oașa a participat și IPS Serafim, mitropolitul Germaniei, alături de obștea mănăstirii și preoți veniți din alte zone. La final Mitropolitul a făcut rugăciunea către Sf. Ilie. Peste 1500 de oameni s-au rugat împreună cu el.

Mănăstirea este situată la 1.500 m și ploaia era o constantă.

Era mare nevoie de ploaie, la Oașa nu mai plouase de aproape 2 luni, cea mai secetoasă perioadă de la înființarea mănăstirii. Rezervorul de apă, de 200 tone, care de obicei era preaplin, mai avea doar un sfert.

În urmă cu câteva minute, Părintele Iustin mi-a dat un mesaj: „Frate Dan, a venit ploaia, deci s-au împlinit rugăciunile de ieri, sperăm să se împlinească și în alte privințe. Vă mulțumim pentru tot. Doamne ajută!”

La minunea asta am asistat, eram printre ei.

Celor care spun că este doar o coincidență, le răspund (în avans) cu cuvintele Părintelui Iustin: Biserica este locul în care se întâlnește Cerul cu oamenii!”

Pe 25 iunie jurnalistul s-a aflat în același loc și scria, publicând fotografia de mai jos:

„Ieri am purtat la hramul de la paraclisul de pe vârful Fetița, Mănăstirea Oașa, o ie. Nu pentru că aveam habar că vine o zi națională pe tema asta. Din alt motiv.

Mai exact, acum 4-5 ani când am fost prima dată la hramul Mănstirii Oașa m-am simțit ca un orășean fraier. Eram singurul cu cămașă de blugi.

De atunci numai așa mă duc imbracat!

Îmi place și vă spun drept că e un sentiment tare frumos să stai între zeci, sute de tineri, copii, oameni in vârstă îmbrăcați la fel!”