ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Dan Tanasă a declarat în exclusivitate, pentru Antena 3, că dorește să depună o plângere penală pentru trădare de țară împotriva premierului Dăncilă cu privire la scandalul Codului Administrativ.  Prin acest artificiu legislativ, practic România recunoaște oficial și s-a angajat prin tratate internaționale să protejeze 20 de limbi și toate aceste limbi să devină oficiale și ca atare se diluează caracterul de stat național al României, susține Dan Tanasă. Este vorba de  Carta europeană a limbilor regionale sau minoritare, adoptată la Strasbourg la 5 noiembrie 1992, semnată de România în 2007, și prin care țara noastră s-a angajat să acorde o protecția sporită unui număr de 20 de limbi minoritare: albaneză, armeană, greacă, italiană, idiș, macedoneană, poloneză, romani, ruteană, tătară, bulgară, cehă, croată, germană, maghiară, rusă, sârbă, slovacă, turcă, ucraineană. Jurnalistul amintește însă că că state ale Uniunii Europene ca Franța, Grecia, Portugalia sau Italia nu au semnat sau nu au ratificat această cartă.

”Eu nu sunt membru al niciunui partid politic. Spun cu toată responsabilitatea, având în vedere că sunt un român din Covasna, că aceste modificări sunt un veritabil act de trădare națională. Eu împreună cu avocații mei voi analiza posibilitatea de a formula o plângere penală pentru trădare de țară împotriva premierului Dăncilă și împotriva tuturor care vor pune semnătura pe o astfel de acțiune. Prin eliminarea acestui prag, pentru că practic e un artificiu, statul român în loc să încurajeze proprii cetățeni să utilizeze limba oficială de stat își încurajează cetățenii să utilizeze altă limbă, în raport cu instituțiile publice. Prin acest artificiu legislativ, practic România recunoaște oficial și s-a angajat prin tratate internaționale să protejeze 20 de limbi și toate aceste limbi să devină oficiale și ca atare se diluează caracterul de stat național al României”, a declarat Dan Tănasă.