ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, și ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, s-ar fi întâlnit în urmă cu câteva zile cu intermediari ai președintelui Klaus Iohannis, concluzia întrevederii fiind ca cei doi să nu-și dea demisiile din funcții, potrivit jurnalistului Doru Bușcu.

„Pe surse, am aflat că a fost o întâlnire între interpuși ai domnului Iohannis sau intermediari și cei doi miniștri care acum sunt în funcție, și anume Lucian Șova de la Transporturi și Paul Stănescu de la Dezvoltare. Concluzia întâlnirii a fost că ei vor rămâne pe funcție, ca dovadă, să spunem, intermediar a acestui fapt este refuzul celor doi de a pleca și omisiunea a lui Iohannis de a-i revoca. Astăzi, când a anunțat miniștrii care sunt revocați nu i-a menționat pe cei doi. Care este situația? Dacă, de exemeplu, mâine sau poimâine sau când se hotărăște, PSD-ul vrea să numească un nou ministru , să facă o nouă propunere la Ministerul Dezvoltării și o nouă propunere la Ministerul Transporturilor, câtă vreme oamenii ăștia nu-și dau demisia, câtă vreme ei există în poziția legală de ministru, aceste nominalizări pot fi refuzate râzând de președintele Iohannis", a declarat, pentru MEDIAFAX, jurnalistul Doru Bușcu.

 
Acesta a precizat că schema este blocarea funcționării complete a Guvernului prin persistența pe post a celor doi miniștri, iar în acest fel se blochează, de fapt, numirea unora noi.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că nu este de acord cu propunerile formulate de PSD la Transporturi și Dezvoltare, respectiv Lia Olguța Vasilescu și Ilan Laufer, pe motiv că aceștia sunt nepotriviți. De altfel, printre decretele de revocare semnate de șeful statului nu se află cele pentru aceste două portofolii.