ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat ultima bâlbă a premierului Ludovic Orban, care a dat uitării șomajul tehnic pentru bugetari, bâlbă care se adaugă unui alt șir de gafe comise de guvernanți de la începutul crizei coronavirusului.

Printre gafele acestora, jurnalistul Ion Cristoiu enumeră: planul Balș de relaxare a restricțiilor, acordul BOR-MAI privind Lumina de Paști, carantinarea la domiciliu a persoanelor sosite din zonele roșii, interzicerea exporturilor de cereale sau testarea în massă a bucureștenilor.

„Cauza principală e că ei nu trebuia să guverneze. PNL nu a fost pregătit să guverneze. Să nu uităm că a ajuns la putere printr-o mânărie a serviciilor secrete, ne amintim cu toții moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, apoi a Guvernului Ludovic Orban, în pofida faptului că nu avea majoritate (…) Avem de-a face cu un guvern ultraminoritar. Acest guvern a supraviețuit pentru că de fapt cel care făcea totul în România era statul paralel. A supraviețuit până când s-a ivit un examen real”, a afirmat jurnalistul.

Ion Cristoiu susține că până acum românii nu și-au putut da seama dacă guvernanții care-i conduc au talent, dar venirea crizei coronavirusului a scos la iveală faptul că statul paralel, care era pe cai mari în vremuri normale, nu a putut să-i facă față.

„Klaus Iohannis, clasa politică, dar și Guvernul se confruntă, în sfârșit, cu un examen real, nu cu unul inventat. În asemenea situații, se verifică, la fel ca la un meci de box, dacă ai sau n-ai talent, dacă ești făcut să conduci sau să nu. În România ultimilor 20 de ani, nefiind o criză reală, românii nu și-au dat seama că cei care guvernează nu au pic de talent. Acum avem de-a face cu o criză reală, căreia nu-i fac față, spre stupoarea mea și a multora din România, nici instituțiile de forță, care până acum se dovedeau pe cai mari, și administrarea țării de către statul paralel, de către servicii, de către DNA, de tot ce era instituție de forță, STS, SPP, și-a rupt dinții într-o criză reală. Aceste instituții sunt la fel de proaste ca și PNL, ca și Administrația Prezidențială”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu a mai spus că aceste bâlbe sunt foarte costisitoare nu pentru PNL, care ar putea avea soarta PNȚCD, ci pentru români, care în astfel de momente au nevoie de un guvern cu obiective clare, de la care nu trebuie să se abată.

„Aceste bâlbe vin din faptul că ei nu guvernează, nu știu ce să facă. Cum spunea Renate Weber, gândesc de la o oră la alta, și atunci când gândesc o fac pe fîșii, nu în ansamblu. Se anunță cu mare tam-tam șomajul tehnic, după care se dă înapoi. Toate aceste bâlbe sunt ultra-costisitoare, nu pentru PNL, care poate să aibă soarta PNȚCD la sfârșitul crizei de sănătate și economice, ci pentru poporul român. În astfel de momente, națiunea are nevoie de o forță sigură pe ea, un lider, un partid, un guvern sigur pe el, care ia măsuri nu în funcție de cum bate briza, ci în funcție de niște obiective strategice și de la care nu dai înapoi”, a concluzionat publicistul.