ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă până ieri nimeni nu a știut cine sunt oamenii selectați să facă parte din Grupul de Comunicare Strategică, cel care ne anunță, ca la meteo, care este barometrul pandemiei în România, acum îi putem identifica. Comunicatorii strategici ai guvernului Orban sunt trei foști ziariști și un ex jandarm.
 
Grupul de Comunicare Strategică, structura guvernamentală care anunță zilnic cifrele epidemiei de coronavirus din România, este alcătuit dintr-un fost jandarm și trei foști ziariști. Grupul de Comunicare Strategică a fost înființat cu aproape două săptămâni înainte de instituirea stării de urgență la 15 martie, dezvăluie cristoiublog.ro. 

Astfel, la 3.03.2020, prin dispoziția 524 semnată de secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a fost înființat Grupul de Comunicare Strategică din care fac parte: Andi Manciu, Sorina Coșbuc, Drăgoi Iulian, Cuțurescu Adrian.
 
Așadar, aceștia sunt membrii GCS, unii plătiți separat printr-o firmă, care comunică informațiile legate de evoluția epidemiei de coronavirus în România și care, în perioada stării de urgență, au decis închiderea unor site-uri pe motiv că acestea publică fanews-uri despre coronavirus.
 
 
Andi Manciu este consilier de Stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului României și Sorina Coșbuc, consilier al ministrului de Interne Marcel Vela, fost reporter Realitatea Tv și fostă realizatoare a emisiunii lui Rareș Bogdan. In biroul ei de la MAI, Coșbuc este ajutata de comisar Drăgoi Iulian (din Teleorman, umblă vorba acoperit DGIPI), fost ziarist, adus și susținut de fostul ministru de Interne, Carmen Dan (ca șef al Serviciului de comunicare strategică din MAI) și de comisarul Cuțurescu Adrian, fost jandarm.
 
Potrivit surselor cristoiublog, aceștia se sfătuiesc cu ministrul de Interne, Marcel Vela, înainte să transmită cifrele.

Așa se explică și gafa de marți, când Andi Manciu a trimis, ca de obicei, informațiile la PNL, înainte de a da comunicatul oficial, iar ei l-au pus pe site, după care l-au retras. Comunicatul oficial avea alte cifre decât cele pe care le dăduse PNL, scrie jurnalistul Ion Cristoiu.