ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„După trei săptămîni de la dispariția, răpirea și violarea Alexandrei, fata de 15 ani din Caracal, anchetatorii nu au reușit să afle decît că această adolescentă a fost în casa lui Gheorghe Dincă, lucru știut chiar din înregistrările telefoanelor date de aceasta la 112. În rest, nimic”, scrie jurnalistul Ion Spânu într-o un articol din Cotidianul în care analizează, cronologic, ziua de 25 iulie, cea în care procurorii spun că Alexandra a fost ucisă și incendiată. Detaliind, ceas cu ceas, pe baza informațiilor reale și a înregistrărilor video care înlătură orice dubiu, cum s-au succedat momentele-cheie din acea zi, toate fiind probate de înregistrările camerelor de supraveghere, înregistrările de la 112 și din Raportul MAI, jurnalistul scrie: „declarația Georgianei Hosu, procuror șef adjunct al DIICOT, una dintre declarațiile cheie, cea din 28 iulie, referitoare tocmai la „momentul crimei”, este pulverizată de dovezile că Gheorghe Dincă nu era în casa lui din Caracal „în jurul orei 12:00” și nici mașina sa nu era în curte, aceasta fiind lîngă hotelul Romula!”

Și pentru că întrebarea care s-a aflat în aceste zile pe buzele tuturor este „cui aparținea telefonul de pe care Alexandra a sunat la 112”, jurnalistul Ion Spânu arată că„ lucrurile sunt în realitate mult mai complicate, o demonstrează chiar Raportul MAI, devenit public la insistențele presei, în care este vorba despre telefonul de pe care a sunat Alexandra la 112”.

„Simpla lectură a acestui pasaj devoalează un lucru senzațional: în jurul orei 01:00, în noiaptea dintre 25/26 iulie, DOS află că „numărul de telefon, de la care minora Măceșanu Alexandra Mihaela a apelat serviciul 112, a efectuat un apel în luna mai către numărul 0722841235, înregistrat pe numele Dincă Gheorghe”!

Cu alte cuvinte, telefonul de pe care a vorbit Alexandra cu cei de la 112 nu era al lui Gheorghe Dincă, ci al unei alte persoane, care l-a sunat pe Dincă în luna mai pe numărul 0722841235, pentru care Gheorghe Dincă avea abonament înregistrat! Că doar nu s-a sunat Dincă de pe un telefon pe altul!

Evident, s-a pus întrebarea: dar unde este telefonul de pe care a sunat Alexandra la 112? Răspunsul a fost dat chiar de Gheorghe Dincă în fața avocatului Tonel Pop, care reprezintă familia Luizei. Într-o exclusivitate pentru „DC News”, Tonel Pop a declarat: „Este o informație în premieră. Toată lumea credea că dintre cele trei telefoane care au fost supuse expertizei și aparțin lui Gheorghe Dincă unul dintre ele ar fi telefonul cu care s-a sunat la 112 și pe care ar fi sunat-o polițiștii pe Alexandra. Gheorghe Dincă a declarat că acest telefon a fost ars, fiind un telefon, după el, care-l incrimina fiind cel de pe care s-a sunat la 112 și că poate fi reperat”, arată jurnalistul.

Textul integral poate fi citit AICI.