ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Publicația Press One a publicat o serie de nume, mai mult sau mai puțin sonore, în cadrul sondajului pentru „Omul Anului 2018 în România”.
 
Jurnaliștii și-au lăsat cititorii să aleagă, prin vot, persoana, asociația, echipa sportivă sau mișcarea anti PSD  care ar merita acest titlu, printre cei nominalizați fiind Simona Halep, Ilie Bolojan, primarul Oradei, Cristina Neagu și naționala de handbal feminin, dar și filosoful Andrei Pleșu. Ziaristul Ion Spânu comentează într-un articol din cotidianul.ro rezultatele acestui sondaj care arată că „Andrei Pleșu este pe ultimul loc chiar și în preferințele celor de la #Rezist”. Și asta pentru că, așa cum se arată topul, pe baza votului, pe primul loc apare Ilie Bolojan

„Crezînd că-i fac un serviciu pentru susținerea publică a mișcării #Rezist, cei de la site-ul „Pressone” l-au trecut și pe Andrei Pleșu într-o listă care ar fi trebuit să fie supusă votului cititorilor lor pentru desemnarea „Omului anului 2018”. Spre rușinea „filosofului”, cititorii l-au plasat pe ultimul loc al preferințelor lor cu doar 1% din voturi! Gabriel Liiceanu nici n-a fost băgat în seamă”, scrie jurnalistul, ironizând modul în care a fost întocmită această listă, „pe ea figurînd primarul PNL Ilie Bolojan, dar și jucătoarea de tenis Simona Halep, handbalista Cristina Neagu, asociația „Dăruiește Viață”, cîțiva cercetători, precum și site-ul de tip #Rezist „Vă Vedem din Sibiu”! Ce semnificație să aibă astfel de alăturări haotice? Niciuna.”

Ion Spânu  prezintă, pentru amuzament, și o retrospectivă a nominalizărilor la celelalte două ediții anterioare: 

2016: Dacian Cioloș (căștigător), Vlad Voiculescu, Cătălin Tolontan, Mihai Șora, Liviu Dragnea. Pe ultimul loc s-a clasat Cristian Tudor Popescu cu 1% din voturi, la fel ca Pleșu în acest an.

– 2017: Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu (cîștigători), RISE Project România, Simona Halep, Siegfried Mureșan, Florin Talpeș, creatorul Bitdefender, care a fost pe ultimul loc!

Evident, astfel de topuri nu sînt altceva decît manipulări ieftine, fără relevanță, singura concluzie pe care o putem trage fiind doar aceasta: „spune-mi cine te laudă, ca să-ți spun cine ești”!„, concluzionează jurnalistul.