ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Până să facă rapelul cu Pfizer, Ionel Iloae, fost jurnalist din Iași, în vârstă de 46 de ani, era sănătos tun. La o săptămână după doza a II-a au început durerile și, ulterior, a venit diagnosticul năucitor: necroză bilaterală de cap femural și infarct la piciorul stâng. Mai exact, susține acesta, vaccinul a produs o suită de tromboze la nivelul capilarelor. Acum este o persoană cu handicap, iar statul român i-a închis și clinicile de recuperare.

Comunicarea onestă în ce privește vaccinarea, pe care o tot promitea Alexandru Rafila, mai are de așteptat. Până una alta, mii sau poate zeci de mii de români și-au distrus sănătatea din cauza reacțiilor adverse post-vaccin, însă nimeni din sistem nu îndrăznește să le raporteze. Și, pentru că, oficial, în România nu există reacții adverse la vaccin, victimelor vaccinării ”sigure și eficiente” trebuie să-și plătească singure tratamentele costisitoare, care le dă speranța că vor putea deveni, cât de cât, funcționale. Pe lângă faptul că nu-i ajută nimeni din punct de vedere financiar, le-au mai închis și clinicile în care încercau să se recupereze.

”Eu nu voi face cea de-a treia doză a vaccinului, deși acum o lună eram convins că o voi face. După cea de-a doua doză am făcut necroză de cap femural, o necroză bilaterală, adică la ambele picioare. Mai pe românește, vaccinul a produs o suită de tromboze la nivelul capilarelor. Pe piciorul stâng e și un infarct. Necroza asta te trimite în cârje sau în scaunul cu rotile. Devii handicapat neuromotor. Așadar, eu sunt o persoană cu handicap. Recuperarea necesită asistență de specialitate, dar arafații au închis clinicile. Mă alintam, cumva, crezând că sunt singur, că sunt excepția. Prietenii care lucrează în spitale mi-au dat peste cap ideile exclusiviste. Nu, nu sunt singur, sunt mii de oameni cu probleme post-vaccin. Va răbufni și asta, sunt convins!”, a  scris pe pagina de socializare Ionel Iloae, fost jurnalist din Iași.

”În două luni am ajuns în stadiul III”

Necroza de cap femural nu apare la vârste de sub 50 de ani și nu este atât de galopantă, ne spune Ionel Iloae. ”La mine în două luni am ajuns la gradul III, iar în mod normal durează ani de zile ca să ajungi la gradul III. Durerile au apărut la o săptămână după a doua doză de Pfizer. Și până atunci nu avusesem absolut nicio problemă. Eu am întâlnit pacienți, inclusiv la Târgu Mureș, și prieteni în spitale care mi-au spus că apar efecte secundare de la vaccin, dar nu le înregistrează nimeni. Este și greu să demonstrezi că este de la vaccin. Am doi medici ortopezi care mi-au spus că este de la vaccin, dar dacă mă pune Arafat să demonstrez asta, nu am cum să demonstrez științific. Vezi doar că cei care au probleme de sănătate au ca element comun vaccinul. Peste tot pe unde m-am dus la medici prima întrebare a fost dacă am avut Covid. Eu nu am avut Covid, în schimb am fost vaccinat și au făcut corelația. Sunt însă și foarte mulți pacienți care au avut Covid și au aceleași probleme osoase, din cauza tratamentelor administrate în spitale. Iar cei vaccinați au probleme neurologice și probleme articulare”, ne-a precizat Ionel Iloae.

2.500 de euro, doar operația

Investigațiile medicale și tratamentul hiperbaric la Târgu Mureș l-au costat până acum pe Ionel Iloae câteva mii de euro, iar asta este doar începutul. Una dintre opțiuni era să facă o operație cu protezare, pentru care ar fi trebuit să plătească 2.500 euro, însă a ales medicina alternativă. ”Dacă nu mă operez ajung în cărucior și statul îmi plătește pensie de handicap. Ca să mă operez trebuie să plătesc eu 2.500 euro. Zona de medicină alternativă e practicată în câteva clinici private și în foarte puține spitale de stat. Aș fi mers la stat, pentru că se reduc costurile, dar nu se poate. Cîții și arafații au blocat orice nu e urgență. Faptul că eu nu pot merge nu e o urgență. Faptul că e posibil să nu mai pot merge nu e o urgență. Așadar, a rămas doar zona privată. Sper să nu o închidă și pe aia în zilele următoare”, mai scria Ionel Iloae.