ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Irish Times, Brian Hutton a murit subit. Avea 46 de ani. Originar din Derry,  Hutton a fost redactor șef adjunct al agenției de știri Press Association (PA) timp de peste un deceniu și a lucrat în biroul din Dublin până în 2017, scrie irishtimes.
 
În ultimii cinci ani a scris mult pentru The Irish Times ca jurnalist independent și a fost, de asemenea, co-director fondator al companiei independente de producție radiofonică Old Yard Productions.

El a murit sâmbătă, după ce s-a simțit rău, brusc.

Fostul editor pentru Irlanda al PA, Deric Henderson, i-a adus un omagiu dlui Hutton, descriindu-l ca fiind „extrem de talentat”. „Și-a văzut de treabă în liniște, fără dramatism sau agitație și nu a eșuat niciodată în a respecta un termen limită, oricât de strâns ar fi fost”, a spus el.

Printre documentarele și programele realizate de compania domnului Hutton se numără și The Carberrys, finalist al premiilor internaționale de radio de la New York: Running in the Family, și Van Morrison: Belfast Cowboy, pentru ABC Australia.
 
De asemenea, Gregory Yee, reporter de știri la Los Angeles Times, a decedat brusc. El a fost găsit mort în locuința sa la vârsta de 33 de ani.  Cauzele decesului ar fi „complicații ale unei probleme respiratorii", potrivit familiei citate de contul de Twitter al filmului DiedSuddenly: