ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea de Apel București: "Respinge apelul incidental al reclamantului, ca nefondat. Admite apelurile paratilor. Schimba partial sentinta apelata, in sensul ca respinge cererea de chemare in judecata formulata impotriva paratilor, ca nefondata. Respinge cererea reclamantului privind acordarea de cheltuieli de judecata, ca nefondata", citează luju.ro.

Ziaristul Lucian Davidescu a câștigat procesul în care i se cereau daune morale de 100.000 de euro și eliminarea articolelor despre fostul director SRI, George Maior. La finalul lunii ianuarie, 2014, Lucian Davidescu a publicat pe Riscograma.ro două articole cu privire la afacerile lui Sebastian Ghiță. Informațiile oferite de ziarist aveau legătură și cu George Maior și Mircea Cotoros. În 2018, Cotoros l-a dat în judecată pe jurnalist, cerându-i suma de 100.000 de euro, precum și ștergerea celor patru articole publicate.

Pe portalul instanțelor a apărut, joi, 8 aprilie, comunicatul care spunea astfel: "Respinge cererea apelantului reclamant privind acordarea de cheltuieli de judecata in apel, ca nefondata. Obliga intimatul reclamant sa plateasca apelantului Davidescu Lucian Viorel cheltuieli de judecata in suma de 617 lei (taxa judiciara de timbru si onorariu avocat). Ia act ca apelanta SAR – Alianta pentru o Romanie Curata nu solicita cheltuieli de judecata in privinta taxei judiciare de timbru si a onorariului doamnei avocat Claudia M. Postelnicescu, iar in privinta onorariului domnului avocat Dumitru Dobrev isi rezerva dreptul de a il solicita pe cale separata".

Constituția a fost de partea lui Davidescu, care precizează că: "Orice persoana are dreptul la libertate de exprimare. Acest drept include libertatea de opinie si libertatea de a primi sau a comunica informatii ori idei fara amestecul autoritatilor publice si fara a tine seama de frontiere. Prezentul articol nu impiedica Statele sa supuna societatile de radiodifuziune, cinematografie sau televiziune unui regim de autorizare".