ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anul trecut, președintele Iohannis și-a atras un val uriaș de critici anunțând că vrea să organizeze, la 20 mai, la Cotroceni, o ceremonie pentru marcarea „Anului omagierii victimelor comunismului”, la 30 de ani de la evenimentele din 1989. Acuzat că pune o ceremonie dedicată momentului Decembrie 1989 în luna mai, președintele s-a răzgândit. La fel de grăbit în cazul marcării unui moment istoric a fost președintele Iohannis  joi, 11 iunie. Când a vrut să bifeze 30 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie, mergând la Piața Universității unde a depus o coroană de flori.

Jurnalistul Patrick André de Hillerin taxează dur, într-un editorial în Libertatea, gestul lui Iohannis de a comemora cu două zile înainte împlinirea a 30 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie 1990, doar pentru că tot pe 13 iunie e și ziua sa de naștere. În plus, PAH îi acuză pe liberali că au furat startul la campania electorală dar și un slogan folosit de „Asociația Dăruiește Viață”, care ridică un spital pentru copiii bolnavi de cancer.

Pentru că 13 iunie pică fix de ziua domniei sale, Klaus Iohannis a depus flori în Piața Universității, la Kilometrul 0 al zonei libere de comunism, joi, 11 iunie. Evident, 13 iunie nu este doar ziua sa de naștere, ci și sâmbătă, așa că Măria Sa nu s-ar fi putut deranja chiar pe 13 iunie pentru a marca simbolic 30 de ani de la sângeroasele evenimente din 13-15 iunie 1990.

Pământul să învârte în jurul soarelui, istoria României se învârte în jurul lui Klaus Iohannis, adaptându-se nevoilor acestuia. Oricum, știm acum ce făcea, cel mai probabil, Klaus Iohannis pe 13 iunie 1990: ciocnea un pahar de șampanie cu prietenii, acasă, în Sibiu .Versurile definitorii ale acelor zile, „Mai bine golan, decât activist,/ Mai bine mort, decât comunist!" le-a învățat târziu, foarte târziu, prin 2016-2017, când a descoperit că e sigur să joace cartea anticomunismului, la peste două decenii de când acesta fusese îndepărtat cu sânge din România”, scrie PAH în Libertatea.
 
Citiți textul integral AICI.