ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După mai mulți ani de întreținere artificială a conflictelor între români, timp în care politicienii au hrănit orgoliul celor din străinătate pentru a contrabalansa voința exprimată la urne de cei din țară, în contextul crizei generate de coronavirus ni se spune, dintr-o dată, să facem pace și să fim uniți cu cei care au năvălit, cu virusul la purtător, în țara pe care nu demult o disprețuiau și o dăscăleau de la distanță. Jurnalistul Răzvan Ioan Boanchiș susține, într-o opinie publicată de National.ro, că nu poate exista pace nici cu românii din Diaspora (pe care îi numește „diasporici”), nici cu progresiștii de acasă („decreștinații care au boicotat Referendumul”).

„Nu poate exista pace cu tine, diasporiciule evadat din Italia! Tu vii să îmi îmbolnăvești familia și i-ai votat pe ăia care prigonesc medicii, profesorii și Biserica. Și îmi dai și lecții, îmi dai tu mie lecții! Mă înveți tu cum să votez. În ce calitate? De migrant economic? Tu nici nu știi pe cine ai votat, atât ești de deștept! Într-un exercițiu de inteligență, l-ai somat pe sasul elocvent ca un Trabant  "să vină și să ajute Diaspora din Italia!” Bă, prostoboule, a ajutat vreodată Iohannis pe cineva? Oamenii fără copii înfiază copii. Brr Brr Spielhosen a înfiat case. Iar cei care l-au votat pe Iohannis fac parte din Diaspora (cât de cât) deșteaptă. Sunt și diasporici care i-au votat pe Fred și Barna, Doamne ferește! Nu poate exista pace cu decreștinații care au boicotat referendumul Coaliției pentru Familie. Și dacă n-aș fi avut familie, tot aș fi votat Coaliția pentru Familie. Eram eu și "curvele mele triste”, vorba lui nenea ăla. Ce, vă deranjează că bărbații umblă cu femei? Nu e bine, așa-i că nu e bine? Vreți să dărâmați bisericile, nu? Recunosc, Catedrala Mântuirii Neamului are un mare defect. E prea mică”, scrie Răzvan Ioan Boanchiș în Național.ro.

Potrivit jurnalistului, nu poate exista pace nici cu cei care pretind că „țin România în spate” doar pentru că trimit unei singure persoane bani pentru subzistență de la o lună la alta, nici cu cei care iau numele lui Dumnezeu în deșert pe Facebook sau cu cei care atacă din ignoranță rânduielile Bisericii naționale.

„Nu poate exista pace cu pluseriștii trecuți de 45 de ani. Cu ăia mici n-am nimic. Și eu am fost tânăr, și eu am fost în Piața Universității. Dar pe bărbosul userist și puriu – care are mai multe puncte de colesterol decât centimetrii ghidonului de trotinetă electrică – eu nu-l iert. Nu poate exista pace cu animalele care nu înțeleg Rânduielile Ortodoxiei Latino – Orientale. În țara asta, Eminescu a scris "Credința zugrăvește Icoanele-n Biserici.” Mai mult de atât nu se poate pe hârtie. Dar ce să știe bestia on-line despre hârtie?”, se întreabă Răzvan Ioan Boanchiș.

Articolul integral în care el prezintă 8 categorii de inși cu care nu se poate face pace e disponibil integral pe portalul National.ro.