ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Diferența dintre școala clasică și școala on-line e diferența dintre bibliotecă și rebus. Școala on-line e un abandon școlar nemărturisit”, scrie jurnalistul Răzvan Ioan Boanchiș în ziarul Național, citând o cugetare proprie. El atrage atenția că așa-zisa vacanță de o lună, oferită elevilor pe fondul carantinării orașelor mari, e de fapt o mască pentru închiderea școlilor, gândită ca parte a măsurilor de închidere a societății (lockdown). Celor care răspund cu „superioritate” că asemenea afirmații sunt „teorii ale conspirației”, R.I.B. le răspunde că, prin lipsa lor de perspicacitate, tocmai cei care combat teoriile conspirației sunt cei care le alimentează.

„De la școala on-line s-a trecut la școala în vacanță. Nu e nicio vacanță. „Ăștia” au închis școlile. Când ziceai cuvântul „ăștia”, burghezia roz de pe centurile de socializare, tefeloazele fară lecturi, vorbitorii de giboneză corporatistă cu biblioteca în telefon aveau un singur argument: „Teoria Conspirației”.

Toată istoria e o conspirație. Întâi au fost conspirațiile și pe urmă războaiele. Conspirația e precum concurența, e un factor de progres. Și desemnarea unui candidat pentru alegerile prezidențiale sau pentru postul de primar e o conspirație. O parte a partidului susține un om, o facțiune pe altul. Și atunci conspiri, adică îți lucrezi adversarul. Știți cine alimentează, azi, „Teoria Conspirației”? O alimentează tocmai cei care o combat.

Puteți uita povestea cu vacanța. Școlile s-au închis, deși omul cel mai inteligent din Guvern e ministrul Învățământului. Dar nu hotărăște el.

Bă, a voastră e, bă, „Teoria Conspiratiei”! Voi îi împingeți pe copii să creadă că o pandemie reală e o conspirație. (...)

Generația în vacanță va fi mai slab pregătită decât pletora pluseristă pentru că nu are nicio curiozitate. A văzut deja tot ce e mai rău. Mulți copii se întreabă: cine ne va da liceul înapoi?”, scrie jurnalistul Răzvan Ioan Boanchiș. 

Citiți articolul integral pe site-ul ziarului Național