ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pornind de la știrea „senzațională” de început de an, conform căreia Bucureștiul este la fel poluat ca orașul australian Sidney afectat de incendii, informație difuzată de toată presa tefelistă pentru a fi servită la fileu viitorului candidat USR la Primăria Capitalei,  Vlad Voiculescu, dar și lui Nicușor Dan, jurnalistul Răzvan Ioan Boanchiș propune o soluție salvatoare. Sau eliberatoare.
 
Într-un editorialul din „Național”, jurnalistul ironizează isteria creată în ultima perioadă în media sau pe rețelele de socializare în privința poluării care sufocă Bucureștiul, de parcă fenomenul nu ar fi existat și în 2017 sau 2015. „Dacă nu ne spuneau globaliștii chestia asta, noi credeam că în București sunt Munții Alpi. Există două șanse să scăpăm de poluare.Prima șansă ar fi să-l punem primar pe Vlad Voiculescu. Omul respectă mult poporul român. A zis că noi n-am avut o mișcare anticomunistă viguroasă, așa ca polonezii. Solidaritatea lui Walesa a fost o caramea pe lângă Rezistența din Munți, dar de unde să știe Vlăduț "angelicul” (așa i-a zis Liiceanu) chestia asta? Dacă eu îi dau o dictare lui Vlăduț, îl fac să plângă. Îi corectez capodopera cu un creion roșu și va apărea pe foaie o pădure însângerată ca în Australia. Înainte de revelion l-am văzut pe "angelic” la televizor. Ne-a regalat cu o declarație care îl definește. Zicea ceva despre nu știu cine și considera că nenea ăla trebuie "să-și TREINUIASCĂ oamenii să implementeze lucrurile.” "A implementa” este cel mai toxic sinonim pentru "a introduce”, iar "să-și TREINUIASCĂ” înseamnă, în giboneza corporatistă, "să-și antreneze”.

Jurnalistul îi sugerează fostului ministru al Sănătății în Cabinetul Cioloș, care aspiră la fotoliul de edil general al Bucureștiului, să nu rateze șansa de a se folosi puțin și de scandalul de la Spitalul Floreasca„ fiindcă voi, tefeliștii, aveți antecedente legate de foc!” Și pe urmă vino să fii primarul nostru! Aaaaa, am uitat! Mai rezolvă, Vlăduț, și doi-trei chirurgi! Să ne opereze procurorii și firmele de medicamente!”, adaugă jurnalistul. El oferă ș o a doua soluție pentru a scăpa de poluare: întoarcerea în patrie a lui Kovesi. „Să vină dumneai, să aresteze un milion de bucureșteni corupți și să respirăm liber! Sau liberi, fiindcă gingașa Codruța iubește libertatea și drepturile omului. Dacă nu revine Kovesi, măcar să se ducă Monica Macovei la Iohannis și să-i spună – cum i-a spus lui Băsescu – "am o fată bună, pune-o în funcție, să vezi ce treabă face!”.

Textul integral poate fi citit AICI.