ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Răzvan Savaliuc de la Lumea Justiției anunță o primă victorie în războiul de uzură pe care l-au dus la Parchetul General în ultimii ani pentru a demasca modul fraudulos în care Carmen și Klaus Iohannis au dobândit două imobile în centrul Sibiului. „Deși întreaga opinie publica a fost informată despre acest proces, Klaus Iohannis nu a înțeles nici până azi să returneze cei 320.000 euro pe care i-a încasat pe nedrept, chiar dacă a recunoscut public că din banii obținuți de la Raiffeisen Bank și-a mai cumpărat "două căsuțe" pe care a pretins că le-a dobândit dând meditații”, spune Răzvan Savaliuc.
 
Astfel, după cum scrie pe site-ul luju.ro,  pe 7 octombrie 2020, orele 09.00, la Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție (dosar nr. 1120/1/2020) se judecă primul termen în "Procesul 6 case" în care Lumea Justiției a formulat plângere penală împotriva soților Carmen și Klaus Iohannis pentru modul fraudulo în care au dobândit doua imobile în centrul Sibiului. Vom fi prezenti la proces reprezentați de maestrul Cătălin Dancu, din Baroul București (cel care a ocupat funcția de consul general al României la New York), unul dintre cei mai curajoși avocați și cei mai buni pledanț la bara”.

În 9 mai 2018, Lumea Justiției a formulat plângere penală la Parchetul General și, surprinzător, deși Curtea Constituționalaă a statuat că președintele României are imunitate absolută pe perioada mandatului, procurorul Ioan Sandru, în prezent șef al Secției de urmărire penală și criminalistica din PICCJ, a clasat cauza la 6 februarie 2020 fara sa abordeze deloc cele retinute de instantele din Brasov si banii luati si nedati inapoi, ignorand total aspectul imunitatii prezidentiale. Impotriva solutiei de clasare am facut plangere la 27 februarie 2020, dar intrucat nu am primit niciun raspuns de la actualul procuror general al Romaniei Gabriela Scutea am formulat plangere direct la Inalta Curte de Casatie si Justitie, considerand nelegala si netemeinica ordonanta de clasare. Am primit astfel termen pe 7 octombrie si, culmea, cu doua saptamani inainte de termen, procurorul general Gabriela Scutea (numita in functie de Klaus Iohannis) a catadicsit sa ne trimita si ordonanta de clasare din 16.09.2020, prin care a considerat temeinica prima ordonanta de clasare”, scrie Luju.
 
Întreaga odisee a acestei plângeri poate fi citită AICI.