ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 17:15 Jurnalistul de investigație, Sorin Ovidiu Bălan, a comentat  la Antena 3 modul în care s-a desfășurat reconstituirea la care a participat luni Gheorghe Dincă împreună cu procurorii și criminaliștii. Jurnalistul susține că, de fapt, Dincă a fost cel care a condus reconstituirea.

Jurnalistul este de părere că cineva l-ar fi învățat pe Gheorghe Dincă ce să spună, iar ceea s-a făcut astăzi nu aduce nimic nou în ceea ce privește ancheta.

„Deși era huiduit de oameni, deși tensiunea era maximă, Dincă era extrem de calm. Le arăta polițiștilor, de parcă le-ar fi povestit un film. După părerea mea, Dincă le povestește o lecție pe care a învățat-o. Cineva l-a învățat și cam bănuim și cine. Am și descoperit tot acel balet care s-a făcut cu avocații din oficiu, șapte avocați, până s-a nimerit cine trebuia (...) Ceea ce s-a făcut astăzi nu aduce nimic nou în ceea ce privește ancheta. Am fi așteptat cu mare interes să vedem ceea ce se întâmplă la Craiova și mai ales să arate Dincă traseul pe care l-a urmat în Craiova, traseul pe care a umblat de la mall-ul de unde a cumpărat cartela prepay și pe unde a mai bântuit prin Craiova, de unde a luat autostopul, cât a făcut autostopul până aici. Continui să susțin ideea că nu Dincă a prins-o pe fată cu telefonul pornit în mână ci că Dincă a fost anunțat de către cineva, că fata a sunat la 112'”, a spus jurnalistul Sorin Ovidiu Bălan la Antena 3.
 
Știrea inițială

Principalul suspect în cazul de la Caracal, Gheorghe Dincă, a fost apărat cu mascații de furia oamenilor luni dimineață. Ajuns la locuința sa din Caracal pentru reconstituirea faptelor, oamenii au încercat să ajungă la mașina în care era Dincă.

Dincă a fost scos luni din arest și dus la o nouă reconstituire atât la locuința sa din Caracal, potrivit Mediafax.

La casa lui Ghoerghe Dincă au ajuns și vecinii Alexandrei Măceșanu, care au început să îl huiduie și să strige „nenorocitul”.

Între oameni și Gheorghe Dincă s-au așezat mascații.

Două femei au fost oprite de mascați să nu ajungă la Dincă. „De ce îl apărați? Nu se poate așa ceva!”, au strigat femeile.

Una dintre acestea a spus, cu lacrimi în ochi: „Nu este posibil așa ceva, vrem să trăim într-o țară democratică, nu așa cum cei de sus ne-o prescriu”.

Aceasta a afirmat că vrea să îl vadă pe Dincă și să pună mâna pe el: „Nu l-am văzut. Vreau să îl văd să pun mâna pe el, să văd dacă mie, femeie la 67 de ani, îmi face ceva? Cum a putut, cum a putut să se atingă de un copil așa de pur, cu mintea lui bolnavă”, a spus femeia cu lacrimi în ochi.

Și Bunicul Luizei Melencu a încercat, luni, să forțeze cordonul de jandarmi și să ajungă în apropierea casei lui Dincă, unde se desfășoară reconstituirea faptelor.

Bunicul Luizei Melencu s-a aflat, luni, împreună cu mama fetei, la Caracal, în timpul reconstituirii faptelor de la casa lui Gheorghe Dincă.

Acesta a vrut să ajungă în apropierea locuinței, dar a fost împiedicat de jandarmi să treacă.

„Asasini sunteți! Criminali plătiți de stat să nu vă faceți datoria”, le-a strigat acesta forțelor de ordine.

Dincă a ajuns luni dimineață și în locul unde ar fi aruncat telefonul Alexandrei Măceșanu, în parcul de la periferia orașului Caracal.

Criminalul a fost transferat încă de sâmbătă în Arestul Poliției Olt, pentru a participa, luni și marți, la reconstituirea presupuselor crime pe care a mărturisit că le-a comis în casa din Caracal.