ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul de investigații Sorin Ovidiu Bălan continuă ”săpăturile” în cazul Caracal. Într-un articol din Evenimentul Zilei, jurnalistul prezintă dezvăluirile unui martor care l-a cunoscut pe Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul dispariției Alexandrei și Luizei. Și, deși acesta are informații-cruciale despre modul în care funcționa rețeaua din care se presupune că face parte Dincă, și nu doar el, ci și fiul și fiica suspectului, până acum nu a fost chemat la audieri. Din declarațiile acestui martor, care vine cu probe în sprijinul celor relatate, reiese un lucru extrem de grav: acela că rețeaua de traficare a fetelor în afara țării poate falsifica acte. Prin urmare, susține jurnalistul,  degeaba sunt căutate în Italia și în Franța Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, pe numele lor reale. Pentru că ele pot acum exista sub un cu totul alt nume, cu o identitate falsă, atestată de acte fabricate. Bărbatul mai susține și că la Bari, în Italia, rețeaua respectivă nu avea doar fete la produs, ci încasa taxă și de la cei pe care îi scoteau la cerșit. 


„Când am ajuns în Italia, am dat din nou de Dincă. La Bari. Mă cunoștea de când lucrasem la Caracal și mi-a propus să fac parte din rețeaua care aduce fete din România. Așa am aflat că mai are o fată și doi sau trei băieți. O știu pe fată și pe băiatul cel mare. Și ei fac parte din rețea. Fata a fost căsătorită cu un italian mafiot, condamnat pentru trafic de arme aici, în Italia.
Ginerele italian a lui Dincă s-a mutat în România după ce și-a ispășit pedeapsa în Italia și împreună cu fiica lui Dincă au deschis la Arad o afacere. Un teren de vânătoare unde veneau numai turiști italieni și unde se făceau chefuri la care erau aduse și fete din cele răpite de rețea. Italianul a continuat să facă trafic de arme și muniție și în România. A avut și aici dosar penal, care s-a închis pentru că italianul a decedat. Dar afacerea cu terenul de vânătoare o continuă soția, adică fiica lui Dincă n.r. Eu aș fi fost în rețeaua de trafic unul dintre cărăuși.

Adică, urma să iau fetele de la Arad, să le trec granița cu mașina și să le duc în Italia. Le-am spus că, din păcate, eu nu am permis de conducere. În plus, ar bate la ochi dacă aș tot trece granița la intervale scurte de timp, cu mașina plină de fete. Nicio problemă. Rețeaua avea posibilitatea să-mi facă acte false. Astfel, în câteva zile, am intrat în posesia unei cărți de identitate italiene, care atesta că sunt cetățean italian. Desigur că mi se schimbase numele, dar fotografia era a mea. De asemenea, am primit și un permis de conducere italian.

Eu știu să conduc mașina. Dar menționez faptul că niciodată, nici în România, nici în Italia, nu am dat vreun examen pentru permis de conducere. Și totuși, am permis. Încă nu înțeleg de ce nu sunt incluși în anchetă și fiica, și fiii lui Dincă. Nu știu nimic despre activitatea din Italia sau din România a soției lui Dincă”, a relatat martorul pentru Sorin Ovidiu Bălan.

Citiți articolul integral AICI.