ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Asociația pentru Apărarea Libertăților Publice (APALP), organizație cu o activitate de peste 20 de ani în domeniul apărării drepturilor omului, a cerut anularea deciziei Curții Constituționale și a dat statul în judecată, la Curtea de Apel București, transmite Jurnalul, care subliniază că s-a produs o confuzie între Călin Georgescu și Cătălin Georgescu.
 
Inițial, G4Media a informat că reclamant în proces este Călin Georgescu, pentru că inclusiv pe portalul instanțelor de judecată apărea această informație.
 
Contactați de HotNews, reprezentanții Curții de Apel București au spus că numele lui Călin Georgescu a apărut „dintr-o eroare materială”.

Instanța de judecată se va pronunța mâine, la ora 15:00, în dosarul nr. 7654/2/2024, contestatii electorale. Asociația cere suspendarea notelor și rapoartelor de informare ale instituțiilor membre ale CSAT care au participat la ședința din 28.11.2024.

Această asociație este condusă de un anumit Cătălin Georgescu, dar altul decât candidatul la prezidențiale, Călin Georgescu. Chiar este specificat acest aspect la finalul comunicatului de presă transmis de asociație. 

"Pentru informarea opiniei publice, arătăm că aceste Note și rapoarte întocmite de instituții cu atribuții în domeniul securității naționale (SRI, DGPI, STS, SIE), au fost declasificate și ar fi arătat că rezultatul procesului electoral ar fi fost afectat sau influențat. În cererea de chemare în judecată am arătat că documentele pentru care am solicitat suspendarea sunt acte administrative emise cu exces de putere, instituțiile emitente acționând cu scopul clar de a influența voința alegătorilor și implicit rezultatul alegerilor pentru funcția de președinte al României, nefiind acte legal emise în exercitarea competentei de apărare în domeniul securității naționale", a anunțat asociația condusă de Cătălin Georgescu. 

Cererea a fost introdusă înainte de a interveni decizia și comunicatul Curții Constituționale a României de anulare a alegerilor, precizează cei care au dat statul în judecată.