ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statul platește o factură uriașă pentru încălzirea Palatului Cotroceni. 
La final de mandat, Klaus Iohannis se poate lăuda cu o factură totală gaze și energie electrică de peste 11 milioane de lei, scrie cotidianul național Jurnalul.

La Palatul Cotroceni consumul total de energie în mandatul lui Klaus Iohannis a depășit 55.000 Megavati oră. Adică peste 11.000 Megavati ora pe an, o cantitate impresionantă. Pentru a ne face o idee, Palatul Parlamentului, a doua cea mai mare clădire de pe planetă, are un consum anual de energie de circa 6.000 MegaWati Ora. Ceea ce înseamnă că pentru sediul președinției se consumă de două ori mai multă energie, scrie cotidianul Jurnalul. 

La final de mandat, Iohannis se poate lăuda cu o factură totală la energie - gaze naturale și electricitate- de peste 11,5 milioane de lei. 

Acum, Administrația Prezidențială se pregătește să încheie al treilea acord din mandatul lui Klaus Iohannis pentru achiziția de gaze naturale necesare producerii de energie termică. Licitația a fost deja lansată la finalul lunii trecute. 

În paralel, Administrația Prezidențială a cumpărat și cantități din ce în ce mai mari de energie electrică, scrie jurnalul.ro. În primele zile de mandat ale lui Klaus Iohannis s-a încheiat un Acord-Cadru pentru furnizarea a 3.900 MegaWatiOră de electricitate, iar ulterior s-a mai semnat unul pentru o cantitate mai mult decât dublă, peste 8.000 MWh energie electrică, conform articolului de azi din cotidianul Jurnalul.