ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, luni, să îl excludă din magistratură pe judecătorul Cristi Danileț, de la Tribunalul Cluj. Motivul este legat de manifestările pe care le-ar fi avut magistratul pe mai multe rețele de socializare. Decizia nu este una definitivă, dar este o palmă pentru îndrăznețul judecător #Rezist, care a mai fost penalizat și în trecut, fără nici un efect. 

„Cu majoritate, admite acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva domnului Cristi Vasilică Danileț – judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru fapta constând în manifestările pârâtului pe rețelele de socializare. Cu majoritate, în baza art.100 lit.e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, aplică domnului Danileț Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancțiunea disciplinară constând în ‘excluderea din magistratură’ pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) din același act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție”, se arată în minuta deciziei respective, potrivit EVZ.ro.

Tot luni, cu unanimitate, judecătorii din CSM au respins acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva lui Cristi Danileț pentru exprimarea unor opinii în lucrarea „900 de zile de asediu neîntrerupt asupra magistraturii române.”
 
Un exemplu de „atitudine” de judecător aflat în timpul liber puteți contempla mai jos: