ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Abia revenită din Europa, după vizita în Polonia și România, Kamala Harris a susținut un discurs la Washington în fața Comitetului Național Democrat.

Sâmbătă, adresându-se conducerii Partidului Democrat, vicepreședinta americană a făcut o incredibilă gafă.
Ea a declarat:

„Statele Unite stau cu fermitate alături de poporul ucrainean în apărarea alianței NATO.”

Declarația a fost însoțită de aplauzele asistenței. 
 
Doar că Ucraina NU este în NATO. Deocamdată, cel puțin.
 
Intenția aderării la Alianța Nord-Atlantică a fostei țări sovietice, încurajată de Washington, este motivul principal al războiului din Ucraina.

În transcrierea oficială a discursului Kamalei Harris de sâmbătă, staff-ul Casei Albe a încercat să îndrepte gafa șefei, adăugând un „și”, care delimitează NATO de Ucraina, fără vreo explicație suplimentară.

În documentul postat pe site-ul Casei Albe, fraza dreasă sună astfel:

„Statele Unite stau cu fermitate alături de poporul ucrainean [și] în apărarea alianței NATO. (Aplauze)”

Kamala Harris s-a adresat conducerii Partidului Democrat, de guvernământ, după vizita sa în Polonia și România, acestea fiind într-adevăr două țări NATO.

Aflată la Varșovia, Harris a fost criticată aspru pentru că a izbucnit în  râs atunci când i s-a adresat o întrebare despre refugiații ucraineni.

Șeful său, președintele Joe Biden, a devenit faimos pentru gafele și lapsusurile sale încă dinainte de a ajunge la Casa Albă.